(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

De donkere dagen zijn aangebroken en buiten je eigen wiet kweken zit er nu even niet meer in. Binnen kun je je groene vingers nu echter wel volop laten wapperen, want daar kun je het hele jaar door wiet kweken. En misschien zelfs wel beter dan buiten want er zitten maar liefst 18 voordelen aan zo’n binnenvolkstuintje!

Is binnenwiet beter dan buitenwiet? Daar zijn de meningen verdeeld maar het is een feit dat het er vele voordelen aan binnen wiet kweken kleven. Dat kunnen we natuurlijk ook wel van buiten wiet kweken zeggen, maar het is nu eenmaal november dus daar groeit op het moment weinig. Overtuigende redenen dus om ook een binnentuintje aan te leggen.

Absolute controle

Binnen gekweekte cannabis wordt vaak als superieur beschouwd omdat het doorgaans sterker is qua THC, andere cannabinoïden en terpenen. Dit heeft veel, zo niet alles te maken met het feit dat je binnen in tegenstelling tot buiten, absolute controle hebt. Controle in cruciale factoren die de consistentie en kwaliteit van de oogst sterk beïnvloeden.

Binnenkwekers hebben absolute controle over de omstandigheden in hun ’tuin’. Foto: Shutterstock

Voordeel 1: De ‘binnenzon’ schijnt altijd. Binnenkwekers kunnen gebruik maken van geavanceerde verlichtingssystemen, zoals HPS-lampen (High Pressure Sodium), LED’s (Light Emitting Diodes) en CFL’s (Compact Fluorescent Lights), om lichtcycli op maat te creëren. Ze kunnen met het licht bovendien zelf bepalen wanneer wietplanten moeten groeien en bloeien. Deze precisie bevordert een gezondere plantengroei, een optimale bloei en een verbeterde productie van cannabinoïden en terpenen.

Voordeel 2: Het klimaat is perfect. Het handhaven van een stabiele temperatuur en luchtvochtigheid is cruciaal voor cannabisplanten. Binnenkwekers kunnen geavanceerde HVAC-systemen (heating, ventilation en airconditioning) gebruiken om het perfecte microklimaat te creëren, waardoor de gezondheid van de plant en de harsproductie optimaal zijn.

Voordeel 3: Plaag- en ziektebeheer. Binnenkweek minimaliseert het risico op ongedierte en ziekten en biedt een steriele omgeving waar kwekers chemische bestrijdingsmiddelen kunnen vermijden. Het resultaat is schonere, veiligere cannabis.

Voordeel 4: Schone luchttoevoer. Binnenkwekers kunnen de lucht die de kweekruimte binnenkomt filteren en zuiveren, waardoor vervuiling door schadelijke stoffen van buitenaf wordt voorkomen. Dit resulteert in een schoner en veiliger eindproduct.

Altijd wiet in ’t verschiet

Binnenkweek maakt het mogelijk het hele jaar door cannabis van topkwaliteit te produceren, wat verschillende voordelen biedt:

Voordeel 5: Consistente aanvoer. Binnenkwekers kunnen de lichtcyclus voor hun wietplanten regelen, waardoor ze verzekerd zijn van een constante aanvoer van cannabis, ongeacht het seizoen. Dit is extra waardevol voor medische patiënten die afhankelijk zijn van een consistente bron van medicijnen.

Voordeel 6: Voorspelbare oogsten. Met binnenkweek kunnen kwekers oogsttijden en opbrengsten nauwkeurig voorspellen. Hierdoor kun je prima in je eigen behoefte voorzien, en ervoor zorgen dat je altijd wat wiet in het verschiet hebt. Voor commerciële kwekers is het hierdoor mogelijk om aan de vraag van consumenten te voldoen en prijsschommelingen te minimaliseren.

Voordeel 7: Variatie in wietsoorten. Door het hele jaar door te kweken, kan er een divers scala aan soorten worden geproduceerd, wat leidt tot meer variatie en keuze voor jezelf.

Wie binnen wiet kweekt heeft altijd wel wat in het ‘vat’ zitten.

Binnenwietplanten komen niets tekort

Binnenkwekers hebben volledige controle over de hoeveelheid voedingsstoffen die hun planten krijgen. Dit zorgt voor een nauwkeurig voedingsstoffenbeheer, wat resulteert in gezonde cannabisplanten die krachtige en smaakvolle toppen produceren.

Voordeel 8: Aangepaste voeding. Kwekers kunnen het voedingsniveau, de pH en andere variabelen aanpassen aan de unieke behoeften van verschillende cannabissoorten. Dit maatwerk zorgt ervoor dat elke soort zijn volledige potentieel bereikt wat betreft smaak en potentie.

Voordeel 9: Potentie van binnenwiet. In een gecontroleerde omgeving worden variëteiten vaak gekweekt voor specifieke kenmerken, zoals hogere THC- of CBD-niveaus, wat resulteert in krachtigere en therapeutische producten. Alleen binnen is het voor de thuiskweker dan ook mogelijk om deze zeer potente soorten in Nederland te kunnen kweken.

Voordeel 10: Een beter terpenenprofiel. Binnenkweek kan de ontwikkeling van het volledige terpenenprofiel van een soort bevorderen, dankzij de gecontroleerde omgeving en het voedingsstoffenbeheer. Terpenen spelen een belangrijke rol in het aroma en de smaak van de plant.

Binnen gekweekte wiet zit boordevol dikke geurige trichomen.

Niemand weet dat je binnen kweekt

Binnenkweek is lekker discreet, waardoor het risico op diefstal of ongewenste aandacht wordt geminimaliseerd. Dit is vooral belangrijk in gebieden met wettelijke beperkingen op cannabisteelt, waaronder Nederland en België dus ook.

Voordeel 11: Discretie. Een binnenkweek kan gemakkelijk worden verborgen voor nieuwsgierige ogen. Deze discretie kan essentieel zijn voor mensen die hun privacy willen behouden terwijl ze van cannabis genieten.

Voordeel 12: Geen geuroverlast. Wie binnen wiet kweekt kan de geur daarvan gemakkelijk helemaal uit de lucht filteren met een koolstoffilter. Niemand zal je planten ruiken!

Pure, schone cannabis

De gecontroleerde binnenomgeving betekent dat er minder verontreinigingen in het eindproduct zitten, zoals stof, pollen of schimmels. Dit leidt tot een schonere, smakelijkere en veiligere cannabiservaring.

Voordeel 13: Pesticiden vermijden. Bij binnenkweek zijn geen pesticiden nodig, omdat de afgesloten omgeving het risico op infecties vermindert, en het mogelijk maakt om voor biologische bestrijding met natuurlijke vijanden in te zetten. Dit leidt tot een schoner en natuurlijker eindproduct.

Voordeel 14: Voorspelbare oogsten. Met binnenkweek kunnen kwekers oogsttijden en opbrengsten nauwkeurig voorspellen, waardoor het gemakkelijker wordt om aan de vraag van consumenten te voldoen en prijsschommelingen te minimaliseren.

Voordeel 15: Variatie in soorten. Door het hele jaar door te kweken, kan er een divers scala aan soorten worden geproduceerd, wat leidt tot meer variatie en keuze voor consumenten.

Voorspelbare oogsten zorgen ervoor dat je binnen gemakkelijk naar behoefte kan kweken.

Nauwkeurig voedingsstoffenbeheer

Binnenkwekers hebben volledige controle over de hoeveelheid voedingsstoffen die hun planten krijgen. Dit zorgt voor een nauwkeurig voedingsstoffenbeheer, wat resulteert in gezonde planten en een betere kwaliteit cannabis.

Voordeel 16: Aangepaste voeding. Kwekers kunnen het voedingsniveau, de pH-waarde en andere variabelen aanpassen aan de unieke behoeften van verschillende cannabissoorten, en het stadium in de cyclus. Dit maatwerk zorgt ervoor dat elke soort zijn volledige potentieel bereikt wat betreft smaak en potentie.

Voordeel 17: Potentie van indoorsoorten. In een gecontroleerde omgeving worden variëteiten vaak gekweekt voor specifieke kenmerken, zoals hogere THC- of CBD-niveaus, wat resulteert in krachtigere therapeutische effecten.

Voordeel 18: Verbeterd terpenenprofiel. Binnenkweek kan de ontwikkeling van het volledige terpenenprofiel van een soort bevorderen dankzij de gecontroleerde omgeving en het voedingsstoffenbeheer. Terpenen spelen een belangrijke rol in het aroma en de smaak van cannabis, en daardoor indirect ook het effect.

Binnen gekweekte wiet heeft vaak meer smaak door een hoger terpenengehalte. Foto: Shutterstock

Binnen kweken blijft

De cannabiswereld blijft zich ontwikkelen, net als de kweekmethoden. Hoewel cannabis die in de zon wordt gekweekt ook zijn voordelen heeft, blijft binnenkweek een topkeuze voor zowel consumenten als kwekers.

De precisie, kwaliteit en consistentie die binnenkweek biedt, gecombineerd met de mogelijkheid om het hele jaar door te produceren, maken binnenkweek een aantrekkelijke optie voor degenen die op zoek zijn naar cannabisproducten van de hoogste kwaliteit. Het is duidelijk dat binnenkweek een blijvertje is en een cruciale rol zal spelen bij het vormgeven van de toekomst van Nederwietland.

(advertentie)