(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

One hitters zijn handige kleine wietpijpjes, bedoeld voor een snelle hit tussen de bedrijven door. Ze kosten bijna niets en zijn lekker discreet en handig om bij je te hebben. Het zijn echte one hit wonders, alleen moet je ze wel even leren gebruiken om er echt van te genieten. 

Denali Chillum: 2,95 euro

Een one hitter is een beetje als je eerste kop koffie, je moet ze leren op de juiste manier te waarderen. Veel mensen die voor het eerst een one hitter gebruiken, klagen over de scherpe smaak, een te heet mondstuk of krijgen stukjes wiet of as in hun mond. Jammer, want als je de one hitter op de juiste manier gebruikt, heb je hier helemaal geen last van, en wordt het een trouwe metgezel.

One hitters zijn vaak niet groter dan een sigaret en hebben ook zo’n vorm. Sommige one hitters hebben zelfs de kleuren van een sigaret om hun ware toepassing als wietpijp te verbergen. In de kop van een one hitter past net genoeg wiet voor een paar haaltjes. Superhandig dus voor een snelle rookpauze om op juiste hoogte te geraken.

Zo rook je een one hitter

Wanneer je gewend bent joints te roken, gebruik je waarschijnlijk ook een grinder om je wiet goed te vermalen. Dit moet je bij een one hitter dus juist niet doen, want dan is de kans groot dat je inderdaad stukjes wiet of as in je mond krijgt. De one hitter heeft namelijk geen gaasje om wiet en as tegen te houden.

In plaats van je wiet fijn te malen, breek je gewoon een paar stukjes van je top af en druk je ze in de kop van de one hitter. Zulke brokjes wiet blijven veel beter op hun plaats zitten en zullen niet door de pijp je mond in gezogen worden.

One hitter glas – 8cm: 1,75 euro

Een andere veel gehoorde klacht over one hitters is dat de pijp / rook te heet wordt en dat ze scherp aanvoelen in je keel bij het inhaleren. Dit kun je voorkomen door de vlam waarmee je de one hitter aansteekt niet zo diep naar binnen te zuigen. In plaats daarvan gebruik je het bovenste deel van de vlam om de pijp kort mee aan te steken. Zo voorkom je dat de one hitter te heet wordt en maakt de smaak van de rook zachter.

Rook uit one hitters kan behoorlijk scherp aanvoelen in je keel. Zo smooth als een watergekoelde hijs uit een bong zal je one hitter nooit smaken, maar die kun je dan ook niet even snel uit je binnenzak toveren voor een lekker tussendoortje. Het helpt om je one hitter een beetje naar beneden te richten bij het roken, hierdoor kan de warmte van de vlam gemakkelijk de wiet in, en wordt de one hitter zelf minder heet.

Neem langzame constante kleine haaltjes uit je one hitter, het is geen sigaret! De meeste mensen trekken veel te hard aan een one hitter, waardoor de ervaring er niet lekkerder op wordt. Er zit maar een klein beetje wiet in de one hitter, dus neem even je tijd om ervan te genieten.

[Openingsfoto: Doug Shutter, Shutterstock]
(advertentie)