(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Cannabisextracten kun je op veel verschillende manieren maken, met of zonder oplosmiddelen en desgewenst verdund met vetten of oliën. Maar je kunt dus ook een extract maken met vet áls oplosmiddel. Kokosvet blijkt hier uitermate geschikt voor te zijn en maakt een zeer potent extract, zo valt te lezen op zustersite Mediwietsite.nl.

Wanneer je wietolie maakt op basis van kokosvet, krijg je niet alleen een zeer potent extract voor zelfmedicatie, maar ook nog eens een multi-inzetbaar product. Je kunt wietolie op basis van kokosvet gebruiken om mee te koken en zo edibles (eetbare cannabisgerechten) mee te maken. Je kunt het onder de tong innemen voor een snelle opname van cannabinoïden zoals bij wietolie. Tenslotte kun je kokos-wietolie ook gebruiken om te smeren voor een lokale pijnbestrijding of zelfs een extra leuk verzetje in de slaapkamer.

Vet goed!

Kokosvet heeft een aantal belangrijke voordelen als oplosmiddel ten opzichte van olijfolie. Om te beginnen is kokosvet rijk aan goede vetten. Dit zijn de zogenaamde unieke verzadigde vetten. Kokosolie bevat veel van deze verzadigde vetzuren die je aderen niet dicht doen slibben maar juist open houden. Dit maakt kokosolie zeer geschikt om als gezonde ‘drager’ en oplosmiddel voor de hars van cannabis te gebruiken om zo een potent medicijn te krijgen.

Kokosolie is een uitstekend oplosmiddel voor cannabinoïden. Foto: MaraZe, Shutterstock.com

Kokosolie is een uitstekend oplosmiddel voor cannabinoïden. Foto: MaraZe, Shutterstock.com

Vetzuren

Je hebt vast wel gehoord van de positieve werking van gezonde omega 3 en 6 vetzuren. Wel kokosolie heeft haar eigen unieke gezonde vetzuren met specifieke gezondheidsvoordelen. Een van deze unieke vetzuren uit kokosolie is Laurinezuur. Dit zuur beschermt je huid tegen infecties wanneer je je kokos-wietolie gebruikt als topical, oftewel als smeerbare creme. Laurinezuur zorgt ook voor een betere cholesterolbalans in het lichaam en is daarmee goed voor hart en bloedvaten.

Octaanzuur is nog zo’n unieke vetzuur in kokosvet, het heeft een gunstige invloed op de natuurlijke afweer van het lichaam tegen ongewenste schimmels en is goed voor de darmflora. Octaanzuur heeft net als laurinezuur een antibacteriële werking.

Kokosolie werkt als een natuurlijke emulgator en maakt de opname van zowel cannabinoïden als vitaminen door het lichaam beter

Kokosolie werkt als een natuurlijke emulgator en maakt de opname van zowel cannabinoïden als vitaminen door het lichaam beter. Hierdoor maakt kokosolie eigenlijk je wietolie potenter dan bijvoorbeeld olijfolie. Mede ook omdat de emulgator-werking er ook voor zorgt dat er meer cannabinoïden in het kokosvet zelf worden opgenomen bij de bereiding van kokos-wietolie. Kokosolie in je dieet zorgt dus voor een betere opname van voedingsstoffen en een beter opname van cannabinoïden.

Kokos-wietolie zelf maken

Kokos-wietolie is zelf gemakkelijk te maken. Omdat je geen brandbaar oplosmiddel zoals alcohol nodig hebt is de bereiding ook nog eens zeer veilig. De methode lijkt op die van het maken van wietboter en komt er kort op neer dat je wiet in kokosvet laat sudderen. Het duurt wel zo’n 12 tot 18 uur voor alle cannabinoïden uit cannabis door het kokosvet zijn opgenomen. Op Mediwietsite.nl vind je het uitgebreide recept voor medicinale cannabis kokosolie.

(advertenties)