(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Als argeloze toerist in Thailand moet je tegenwoordig op je tellen passen. Een vrouw uit Singapore die er op vakantie was met familie kan daar over meepraten. Voor het avondeten lepelde ze een heerlijke groentesoep met de exotische naam ‘kangkung’ naar binnen. Niet veel later echter voelde ze zich misselijk en slaperig en dat was niet zonder reden. Ze bleek namelijk cannabissoep te hebben verorberd!

Jammie, lekker exotisch Thais eten op vakantie

Singaporean woman mistakes cannabis for ‘kangkung’ in delicious vegetable soup while on vacation in Thailand‘, kopt de Maleisische nieuwssite MalayMail.com dinsdag. Het is een opvallend (maar verder gelukkig onschuldig) gevolg van de legalisering van cannabis in het populaire Aziatische vakantieland. Iets waaraan zeker de Aziatische toeristen uit de regio nog behoorlijk aan moeten wennen, zo blijkt.

Te meer daar iedereen dol is op Thais eten en de menukaart in Thailand talloze exotische, lokale gerechten kent. Enter onze Singaporese vrouw die op vakantie was met manlief, schoonmoeder en twee kinderen. Tijdens hun verblijf in een hotel nabij Chiang Rai besloot de dame eens lekker gek te doen en de ‘heerlijke vegetarische soep’ te nemen als avondmaal. En dat heeft ze dus geweten ook!

Zelfportret van de Singaporese vrouw na het eten van de ‘heerlijke vegetarische groentesoep’… [beeld: forstration/Shutterstock]

Waterspinazie blijkt iets heel anders

‘The woman however got a lot more than a food coma after trying a unique Thai soup’, schrijft genoemde website nogal droogjes over het opmerkelijke voorval. En: ‘Nadat ze genoot van een heerlijke vegetarische soep begon de vrouw zich misselijk en slaperig te voelen later op de avond.’

De volgende morgen keerde ze terug naar het restaurant en controleerde het menu. De vrouw realiseerde zich toen dat de ‘kangkung’ – wat ‘waterspinazie’ betekent – in haar soep in werkelijkheid wietblaadjes waren.

En dat kunnen we rechtsreeks linken aan de recente legalisering van cannabis in Thailand. ‘Veel bedrijven in Thailand zijn begonnen met het infuseren van ganja in voedsel en producten’, weet MalayMail.com.

Singapore sucks big time

Wat wij dan weer weten is dat Singapore een van de meest verschrikkelijke landen op aarde is om met wiet te worden gesnapt. Kijk maar eens wat CNNBS er zoal over geschreven heeft in de afgelopen jaren:

 

Maar gelukkig voor het arme onwetende toeristenvrouwtje zal deze soep niet zo heet gegeten worden. ‘Volgens het Singaporean Central Narcotics Bureau is de onwetende of onvrijwillige consumptie van drugs geen misdrijf’, weet de Maleisische website.

Zelf ook eens aan de wietsoep?

Tot slot dan maar een recept voor het zelf maken van een lekker cannabissoep, gewoon omdat het lekker en gezond is nietwaar?

Benodigdheden:

  • 2 eetlepels wietboter (recept)
  • 2 eetlepels wietolijfolie (recept)
  • 1 grote ui, fijn gesneden
  • 2 tenen fijngehakte knoflook
  • 2 eetlepels bloem
  • 1,5 kilo rijpe roma-tomaten, fijngesneden
  • 2 kleine blikjes tomatenpasta
  • 1 theelepel suiker
  • 1 groentebouillonblokje + water
  • 1⁄2 kopje kookroom
  • 1 snufje kruidnagel (naar smaak)
  • zout en peper naar smaak
  • Optioneel: verse oregano

Bereiden:

  • Smelt de wietboter met de olijfolie op laag vuur in een pan.
  • Voeg de ui toe en fruit die langzaam voor 8 tot 10 minuten.
  • Voeg de knoflook gedurende de laatste 2 minuten al roerend toe.
  • Bestrooi met bloem en roer nog 3 minuten door
  • Voeg de tomaten, tomatenpuree, suiker en bouillon toe.
  • Breng aan de kook, zet het vuur lager en dek af; kook op middelhoog vuur gedurende 30 minuten.
  • Breng op smaak met kruidnagel, zout en peper.
  • Haal van het vuur.
  • Pureer de soep met een staafmixer, keukenmachine of blender
  • Roer de kookroom er doorheen.
  • Doe een paar blaadjes verse oregano op de soep.
  • Neem eerst een kleine portie om de sterkte te bepalen.
[openingsfoto: Oya.Oraya Tepa/Shutterstock]
(advertentie)