(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Waar zouden we toch zijn zonder politie die te pas en vooral te onpas wietplanten uit iemands tuintje rukt? Nou, in een veel vreedzamer landje wellicht. Donderdag meende de Politie Bloemendaal, Heemstede & Zandvoort zichzelf trots op de borst te kloppen voor het ontmantelen van vijf wietplanten uit iemands tuin. In plaats van lof toegezwaaid kregen ze echter duizenden negatieve – en vooral cynische – reacties op Facebook. Hulde aan het volk dus!

Alledaagse wantoestanden

Nee, wij vrezen echt dat het nooit iets zal worden tussen de politie en wiet. Tenminste niet zolang de wet hier in Nederland dubbelzinniger is dan een toespraak van Poetin. Een stokoude opiumwet uit 1976 die enerzijds rept over gedogen en coffeeshops waar je wiet mag kopen, en anderzijds het bezit van alle wiet en elke wietplant voor alle burgers verbiedt.

In de alledaagse praktijk van Nederwietland betekent dat dan (wan)toestanden als deze:

Triest, triester, politie

Tja, hoe triest wil je het eigenlijk hebben? Om te beginnen is er dus iemand geweest die de politie anoniem belt met de mededeling dat iemand anders vijf wietplantjes in zijn tuin heeft staan. Gewoon plantjes die in potten aarde groeien en bloeien gelijk aardbeien of bonen op het ritme van de zon en de regen. Hollandser kan het bijna niet zou je zeggen.

Maar blijkbaar wekken wietplanten de woede op van brave ratten burgers en zodoende toog de politie Bloemendaal, Heemstede & Zandvoort donderdag dus met gezwinde spoed richting een tuintje waar zich een doorgebelde “misdaad” zou afspelen.

Als het allemaal niet zo intriest was zou je er bijna om kunnen lachen, nietwaar?

Duizenden reacties onder Facebook-bericht van politie

Nou ja, als de POLITIE en POLITIEK & GEMEENTEBESTUREN (die laatste twee zijn min of meer de baas van de politie immers en evenzeer medeschuldig aan het cannabis wanbeleid) eens willen weten hoe het volk écht denkt over wiet – en met name over de politie in relatie tot wiet – dan moeten ze de inmiddels bijna achtduizend (!) reacties onder hun zielige Facebook promotiepost eens lezen.

Zet er ook gerust zelf nog een snedige opmerking bij beste lezer, al is het maar vanwege de kracht van herhaling…

(advertentie)