(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Hasjliefhebbers op Bonaire en in Suriname die vol verwachting wachtten op een lading lekkere hasj uit Holland hebben pech. Dankzij het overijverige werk van snuffelhond Ego van de Nederlandse Douane zal de hasj namelijk nooit de eindbestemming bereiken. Terwijl het spul nog zo creatief verstopt zat in apparaten waar je het nooit – nou ja, bijna nooit dus – zou verwachten!

Hond Ego werkt nog wel op Schiphol

Wietplanten willen wel vanzelf groeien op de Antillen en in het even tropische Suriname, maar aan goeie hasj hebben de inwoners en toeristen blijkbaar een tekort. Gelukkig wonen er genoeg behulpzame Antillianen en/of Surinamers in ons eigen narcostaatje die best iets willen opsturen. Aangezien beide bestemmingen nogal ver weg liggen is het vliegtuig daarvoor de aangewezen smokkelmethode.

Maar ja, op Schiphol loopt helaas een gediplomeerde snuffelhond rond met de naam Ego. En Ego wordt blij als ie bijvoorbeeld hasj ontdekt, tel uit je verlies. Dit is ‘m trouwens, die Ego:

‘Drugs op de gekste plekken’

En dan doet het er niet eens heel veel meer toe dat de afzenders van de hasj voor Bonaire en Suriname ontzettend creatief bezig zijn geweest om de handel te verhullen. Dat moet zelfs de douane toegeven in hun post op Facebook waarin ze melding maken van de prestaties van Ego. “Onze speurhonden vinden namelijk soms drugs op de gekste plekken!”

Met gekke plekken wordt niet de bolle(tjes) buik of kont van een menselijke muilezel bedoeld in dit geval. Nee, de geestverruimende smokkelwaar die door Ego is kaltgestellt zat verstopt in apparaten waarvan je het toch niet echt verwacht. We citeren de douane: “Deze keer hebben we op Schiphol een aardige hoeveelheid hasj gevonden in een naaimachine, sieradenreiniger en een speelgoedtrein.”

‘Niet te foppen’

“De zendingen zouden naar Suriname en Bonaire gaan, maar speurhond Ego was niet te foppen en wist de hasj gelukkig te onderscheppen”, schrijft de social media douanier er nog maar eens bij. Maar dat wisten we al, anders hadden we namelijk nooit iets over speelgoedtreinen en naaimachines in verband met hasj afgeweten.

Echt wel jammer dus voor hasjliefhebbers daarginds, deze douanehond met de totaal niet bescheiden naam…

(advertentie)