(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Dat onze buitenwiet-correspondenten ook niet spugen op lekkere binnenwiet bleek wel toen Steve bij ons solliciteerde naar een baantje als wiet-tester. Hij rookte voor ons de door Master Kroblo biologisch geteelde Chocolope en schreef er een uitgebreid verslag over.

Voor me liggen een paar mooie Chocolope topjes, gekweekt door Master Kroblo. De soort is een kruising van DNA Genetics tussen Chocolate Thai en Cannalope Haze. Een rasechte sativa dus. Chocolope ruikt en smaakt volgens sommige liefhebbers echt een beetje naar chocolade, maar dat is volgens mij meer een ondertoon. Wat mij bij het openen van het zakje wel meteen opviel was een kruidig aroma dat me meer aan koffie deed denken dan aan chocola.

chocolope

De Chocolope buds zien er mooi compact uit en zijn goed hard! Ze zien er mooi wit uit en hebben een goede dikke laag trichomen. Ik zie nauwelijks blaadjes, iemand heeft deze wiet erg goed geknipt, het is een genot voor het oog.

Geur & smaak

Nadat ik wat van de Chocolope in mijn grinder had vermalen werd de kruidige geur alleen maar sterker. Ook rook in de verte nu iets zoets. Ik moet zeggen dat ik de Chocolope eerder naar een soort kruidige koffie vind ruiken dan naar iets fruitigs. Ik ben helemaal niet vies van wietsoorten met een wat zwaardere geur, dus deze valt mij helemaal niet tegen, hij is lekker kruidig met een zoete ondertoon.

Voor het rookverslag heb ik de Chocolope puur gedraaid in een ongebleekte vloei van Greengo en een glazen Phunky Feeltip zodat ik de wiet goed kan proeven. Omdat ik graag zo min mogelijk vloei rook, heb ik mijn joint binnenstebuiten gedraaid.

Bij het opsteken en de eerste hijs komt het kruidige aroma helemaal goed tevoorschijn. Het is een aparte smaak maar ik moet zeggen dat ik hem erg lekker vind, zeker geen doorsnee wietje. Na een paar hijsjes wordt het effect snel merkbaar, aangezien ik de afgelopen maanden alleen mijn eigen buiten gekweekte Frisian Dew heb genuttigd slaat deze Chocolopejoint in als een bom!

20151116_191004 (Custom)

Effect

De high zit eigenlijk volledig in mijn hoofd, ik kan me voorstellen dat als je een wietsoort zoekt om lekker actief iets te ondernemen, dat dit een uitstekende keus is. Voor een gezellig avondje filosoferen met wat vrienden lijkt deze strain me ook uitermate geschikt. Ik zou hem in ieder geval niet vlak voor het slapengaan roken, want daar is de high wel wat te actief voor.

De Chocolope is wat mij betreft een goede keus als je een soort zoekt waarmee je nog prima kan functioneren.  Klusjes doen in en om het huis, een avondje kletsen met wat vrienden. Met Chocolope wordt het allemaal een nog een stuk leuker. De smaak is in mijn ogen ook heerlijk maar ik hou ook wel van een goede kop koffie! Misschien is het zelfs een goede vervanger van een kop koffie in de morgen, je krijgt er energie van en het is minstens net zo pittig qua smaak.

Steve

(advertenties)