(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Moeten we nu nog steeds zeggen dat verse wiettoppen behoorlijk op de neushaartjes kunnen werken? Blijkbaar wel, want in Den Haag wist de politie afgelopen donderdag naar eigen zeggen – te controleren valt het nooit – voor liefst anderhalf miljoen euro aan wiet te scoren. Uiteraard weer na een tip van burgers die het zaakje aan de Smaragdhorst vonden stinken…

Hoeveel is anderhalf miljoen euro tegenwoordig in wiet?

Anderhalf miljoen euro aan wiet, hoeveel zou dat zijn? Daarover rept de politie met geen woord op haar landelijke website vrijdag, dus moeten we zelf even aan het rekenen slaan. Zullen we voor het gemak even uitgaan van de gemiddelde prijs die het Trimbos-instituut heeft berekend in haar befaamde Drug Monitor onlangs?

Voor 1 gram wiet betaalde je in de coffeeshop vorig jaar 11,70 euro. Het is een publiek geheim dat de inkoopprijs voor een shop ongeveer de helft hiervan bedraagt, dus laten we zeggen 5,85 euro. Maar als je groot denkt en groot (ver)koopt krijg je korting, dus laten we zeggen 5 euro per gram. Dat maakt 5.000 euro voor 1 kilo wiet en als we anderhalf miljoen euro delen door 5k praten we in dit Haagse geval over pak ‘m beet 300 kilo wiet.

Het ziet er niet uit maar het is wel 1,5 miljoen waard…

Erbij gelapt door omwonenden

Bepaald geen kattenpis – nog iets wat zo kan stinken by the way – en je verwacht dat je zo’n flinke lading verboden middelen (of verdovende middelen zoals Nu.nl schrijft, de nitwits) behoorlijk goed verstopt wordt. Maar nee hoor, de nog spoorloze eigenaren van de 300 kilo Haagse wiet hadden hun stash gewoon in kartonnen dozen in een garagebox staan. Dat er geregeld mensen langs garageboxen lopen en dat wiet stinkt werd voor het gemak blijkbaar even genegeerd.

Maar dat komt deze Haagse Harries toch duur te staan. Bijna iedereen weet inmiddels wel hoe wiet ruikt en enkele van de meer gezagsgetrouwe medeburgers belden de politie toen ze die bekende ‘sterke hennepgeur’ opsnoven toen ze zelf hun garagebox wilden bezoeken of zo.

Zestig volle verhuisdozen wiet door de hakselaar

‘Toen agenten de garagebox openden, troffen zij een grote hoeveelheid dozen met daarin henneptoppen aan. Alle hennep is voor onderzoek in beslag genomen en later op de dag vernietigd’, meldt de politie dan ook trots. Later voegde de politie er aan toe dat het om zestig dichtgeplakte verhuisdozen ging met ‘hennep’ (was het niet, het was wiet) ter straatwaarde van anderhalf miljoen euro.

Overigens heeft dat Nu.nl nog wel enkele leuke details over de plek des onheils boven water gekregen, die de politie vanwege totale irrelevantie wellicht buiten het persbericht heeft gelaten. We citeren even: ‘In de berging op de Smaragdhorst in Den Haag verborgen criminelen tussen een stapel autobanden, een racefiets voor volwassenen, een kinderfietsje en een glazen vitrinekast een enorme hoeveelheid van de verdovende middelen.’

Welja, verdovende middelen. Zou het soms voor 1,5 miljoen euro aan extra sterke indica-wiet zijn geweest, daar ga je wel van liggen, haha.

Hoe voorkom je een politie-rip door geuroverlast?

Maar zonder dollen, valt er nou niets te doen aan dit soort onvoorzichtigheid van deze of gene groothandelaar in verboden bloemetjes?

Je zou, zeker bij dit soort hoeveelheden, wellicht voor een fractie van 1,5 miljoen wat koolstoffilters kunnen installeren in je garagebox, of je schaft een simpel en effectief systeem zoals een ‘negatieve ionen generator’ ofwel ionisator aan. In plaats van kartonnen verhuisdozen zou je wat tweedehands vrieskisten op Marktplaats kunnen kopen en daar je stash in bewaren (hoef je niet eens per se een werkende vriezer te hebben, al is het bekend dat door invriezen wiet ook de kenmerkende odeur verliest 😉

Maar nog handiger is het om helemaal geen 300 kilo wiet op te slaan op een plek waar geregeld argeloze en graag klikkende burgers voorbijkomen. Oh ja, wat ook nog kan, maar dat is dan weer een kwestie van geduld, is contact opnemen met de firma CannabCo, die onlangs meldde dat ze wiet heeft uitgevonden die liefst 600 procent minder stinkt.

LEES OOKCanadees bedrijf kweekt 600% (!) minder stinkende wiet

(advertentie)