(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

In Nederland blinken politieke campagnespotjes uit in onbenullig- en knulligheid, je zou er bijna spontaan een pan spruitjes door op het kolenvuur zetten. En over het broodnodige legaliseren van wiet hoor je nooit iets. Hoe anders is dat in de Verenigde Staten, waar in november opnieuw verkiezingen zijn voor het Congres. Kandidaat-senator Thomas McDermott steekt doodgemoedereerd een vette joint op in zijn reclamespotje!

Ken je klassiekers

Dat doet de Democratische kandidaat voor een Senaatszetel niet zomaar omdat het cool of grappig is. Nee, in zijn thuisstaat Indiana lopen ze namelijk nog hopeloos achter voor wat betreft legale wiet en dat moet snel veranderen vindt deze politicus. In november neemt hij het op tegen de zittende Republikeinse concurrent en erkende wiethater Todd Young.

En Thomas McDermott kent zijn klassiekers, want hij lanceerde zijn twee minuten durende campagnefilmpje “Legalize It” vorige week uitgerekend op 420, zeker in de VS de belangrijkste feestdag ter ere van cannabis.

Cannabis is all about sharing

We zien de politicus in een kringetje zitten met enkele andere bij de goede cannabiszaak betrokken inwoners van Indiana. Ze praten over de absolute noodzaak om wiet nu eindelijk eens uit het strafrecht van de staat te halen. Zeker in Indiana, waar nog altijd een stevig old school war on drugs beleid wordt gehanteerd.

En hij steekt er dus eentje op ook, deze toffe kandidaat-senator! De (puur)joint deelt hij bovendien met zijn gezelschap, dus het is een zekerheidje dat deze Thomas McDermott hier niet voor het eerst in zijn leven/carrière geniet van wiet.

We zeggen het wel vaker op CNNBS als we berichten over het buitenland, maar alsjeblieft opperwezen… geef ons nu ook eens zulke verstandige politici in Nederland!

(advertenties)