(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Een paar weken geleden plaatsten we op verzoek van een vriend van RollingStoned een how-to verhaal over het maken van je eigen Bubble Bucket, het enorm populaire hydrosysteem wat je zelf kunt maken. Reden voor hem om zelf de handen uit de mouwen te steken.

Hallo wietmaatjes, ik ben de Bubbleman. Eigenlijk ben ik een vriend en oude bekende van de makers van RollingStoned. Omdat ik erg nieuwsgierig was naar de werking van de Bubble Bucket, vroeg ik of ze er een verslag over wilden maken. En toen kon ik zelf natuurlijk ook niet achter blijven en ben ik begonnen aan de bouw van mijn eigen Bubble Bucket. De plant die ik erin gezet heb is een stek van een Power Plant. Ik noem haar Jose.

Wil je trouwens zelf ook een Bubble Bucket maken? Dat kan, lees hoe je te werk moet gaan in Meer wiet? Maak een Bubble Bucket!

Hierboven zie je de eerste foto’s van de Bubble Bucket. Ik had een beetje moeite met het vinden van een geschikte licht-dichte emmer met passende deksel. Daarom heb ik voor de volgende oplossing gekozen: een oude plastic bloempot met een deksel die ik zelf gemaakt heb van een plaat MDF. Ik heb de MDF plaat daarvoor wel goed aan de onderkant geschilderd om hem waterdicht te maken. En een vierkant gat erin gemaakt voor het netpotje.

Bij het tuincentrum heb ik een luchtpomp (aquariumpomp) gehaald en de rest van de materialen voor mijn Bubble Bucket komen van een campingzaak. De buurman had nog wat hydrokorrels over en ik was compleet.

Nadat ik alle onderdelen in elkaar gezet had heb ik het hele systeem even in een proefopstelling laten draaien, zonder plant. Wat me daarbij opviel was een grote pH schommeling in de eerste dagen. De pH ging in slechts één dag tijd van 5,8 naar 6,4. Om dit op te lossen zal ik het water in de Bubble Bucket daarom eerst een dag laten staan en dan pas afzuren. Nu kan de pret beginnen.

Hier zie je mijn plant in de Bubble Bucket staan, ik noem haar Jose. Ze krijgt op dit moment een voedingsoplossing met een EC waarde van 1,4. De pH is stabiel op 5,8 en Jose is nog niet omgevallen, so far so good dus 😉 Ik ga Jose binnen grootbrengen, maar als de zon schijnt mag ze naar buiten.

En daarmee zijn we van start gegaan, ik hoop dat jullie het leuk vinden en misschien zelf ook wel gaan knutselen. Volgende week meer, ik hou jullie op de hoogte van het wel en wee van plant Jose.

Groene groeten van de Bubbleman!

(advertenties)