(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

En maar klagen over capaciteitsproblemen, werkdruk en oneigenlijke taken die ze in de mik worden geschoven (beveiliging, festivals, bloemencorso). Maar ondertussen heeft diezelfde politie wel mooi tijd en mankracht over om weer eens ergens de cannabisvoorraad van een coffeeshop te ontmantelen. Woensdag was het prijs in Hattemerbroek. Je broek zou er inderdaad spontaan van afzakken.

Coffeeshop pesten, een populair politie tijdverdrijf

Het is een klassiekertje hier op CNNBS inmiddels: overijverige agenten die het toch al lastig werken van de doorsnee coffeeshop nog wat extra proberen te frustreren. Immers, volgens ons 48 jaar oude gedoogbeleid mogen shops slechts 500 gram voorraad in de zaak hebben liggen. En daaronder vallen dan dus alle wietsoortjes, alle soorten hasj en alle voorgedraaide joints.

Een zeer vreemde regel. Denk je eens in dat een kroeg slechts 500 glaasjes alcoholhoudende drank – van wijn en wiskey tot bier en bitterlikeur – in huis zou mogen hebben. Dat is natuurlijk geen doen, maar dus precies wat een coffeeshop wél moet zien te fiksen.

Om dit voor elkaar te krijgen moeten er dus de hele dag en avond koeriertjes met nieuwe voorraad af en aan rijden. En die grotere voorraad waar die kleine voorraadjes vandaan moeten komen – de stash – is een gewilde prooi voor politiemensen die willen scoren.

Wijkagenten rippen 70 kilo wiet en 14.000 joints

In dit geval maken de wijkagenten Arjan, Derck-Jan, Jan Willem en Han, actief in Oldebroek, het weer eens zo bont. Op X laten ze ons weten:

Toeval bestaat niet

Nou nou, wat een succes weer jongens. En als het nu bij een incidentele keer zou blijven… maar dat is niet zo. Het lijkt soms wel bewust beleid om de stashes van coffeeshops uit te roeien, zo vaak gebeurt het. Om dat te staven, wat willekeurige voorbeelden uit eigen archief.

Waarbij je je dus de vraag stelt wanneer wij in dit land nu eens ophouden met deze volstrekt belachelijke onzin? Of je verbiedt de hele handel, of je staat de hele handel toe. Maar dat grijze tussengebied genaamd gedogen is echt niet meer van deze tijd (wel van 1976).

LEES OP CNNBS OOK:

(advertentie)