(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Met alle smoezen die betrapte wietkwekers, dealers en andere grootverbruikers van cannabis verzinnen zou je jaarlijks een aardig boekje kunnen vullen. Maar zoals met alles in het leven is er altijd een baas boven baas. Of in dit geval een bazin. Van Nederlands bloed deze smoezenkoningin, maar het gebeurde allemaal bij de buren in België.

Wir haben es nicht gewußt

‘Mijn naam is Haas en ik weet van niks’, dat is wel de bekendste en daarmee tegelijk meest ongeloofwaardige smoes van wietmensen. Bijvoorbeeld als je met een of meerdere koffers vol smokkelwaar gesnaaid wordt op het vliegveld. Of als je – zogenaamd onwetend – je hele zolder of schuur vol wietplanten hebt staan. Dat er een complete softdrugs stash onder je eigen bed ligt, inclusief wisselgeld waarmee de Appie ook een dag vooruit kan. Und so weiter…

Halve kilo wiet en een keutel hasj

Maar de beste en bijzonder originele canna-smoes komt nu toch echt op naam van een Nederlandse vrouw. Daarvoor gaan we terug in de tijd naar 24 februari 2023 en wel naar Kampenhout. Dat is een plaats in de provincie Vlaams-Brabant in België, met pak ‘m beet 12.000 inwoners.

Onze landgenote werd precies daar tegengehouden door de politie. Geen flauw idee waarom, misschien simpelweg omdat elk Nederlands kenteken daar verdacht is tegenwoordig? Hoe dan ook, de politie had beet: in de auto werd een halve kilo wiet en een beetje hasj aangetroffen.

Berg cash en telefoon vol klanten

Omdat de jongedame ook nog eens rondreed met 1.850 euro contant geld, kregen de Vlaamse flikken helemaal het idee met een dealer van doen te hebben. Ook het parket (niet het type vloer, maar de naam van het Openbaar Ministerie in België) is daarvan overtuigd, zo bleek tijdens haar rechtszaak deze dinsdag.

“Zij is een typische drugskoerier zoals we er tegenwoordig veel zien. Jonge mensen die iets willen bijverdienen en daarom rondrijden en verkopen. In haar telefoon zien we verschillende berichten van klanten. Sommigen klagen zelfs over de service door haar voorganger”, aldus de aanklager in Het Laatste Nieuws.

 

Ongekende weldoener in wietland

Nou denk je misschien: beken maar schuld en betoon spijt vrouwtje, misschien kom je er dan nog enigszins genadig af bij de rechters. Maar in dit geval had de verdachte een fantastische verdediging bedacht, want hoe kwamen de Belgen er bij dat zij een dealer is?

“Ik kweek zelf cannabis en geef dat enkel aan vrienden. Ik zie hen graag en zo kan ik zelf controleren of ze niet te veel gebruiken”

Hoe sociaal en sympathiek van haar, nietwaar? En dan zeggen dat Hollanders zulke botte lomperiken zijn. Helaas geloofde niemand in de rechtszaal de Nederlandse, inclusief haar eigen advocaat. Die ging namelijk zonder veel weerstand akkoord met de eis van het parket: 120 uur werkstraf.

Op 12 juni hoort onze vrouwelijke Sinterklaas of de rechtbank het hiermee eens is…

Nog 5 geweldige smoezen van wietmensen

Nog meer originele cannabis smoezen lezen? Dat kan met deze toppertjes uit het CNNBS archief:

[beeld: Shutterstock AI]
(advertentie)