(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Vierduizend kilo hasj is al niet misselijk, maar als je die smokkelwaar ook nog eens vernuftig gaat vermommen als repen chocolade van bekende merken, dan ben je echt crea-bea bezig! Jammer alleen dat je vervolgens zo opvallend met de smokkelbusjes gaat rijden dat je de aandacht van de politie trekt…

Rare manoeuvres bij de rivier wekken argwaan

De Guardia Civil heeft 4.000 kilo hasj in beslag genomen op twee percelen in de Spaanse stad La Puebla del Río. “De operatie vond eind april in de vroege ochtenduren plaats toen agenten van de gerechtelijke politie-eenheid van de Guardia Civil van Algeciras een busje zagen rondrijden in een gebied bij de rivier, waarbij ze manoeuvres uitvoerden die argwaan wekten”, zo lezen we deze woensdag op de site van de Spaanse knuppelaars.

Gewapende bewakers op percelen slaan op de vlucht

De agenten volgden uiteraard het busje en ontdekten dat het twee stops had gemaakt op twee percelen in de buurt, wat de agenten deed vermoeden dat het om twee wietkwekerijen zou kunnen gaan. Bovendien ontdekten ze dat er verschillende mensen waren die deze percelen bewaakten en dat deze, toen ze de aanwezigheid van geüniformeerde agenten zagen, de plek haastig verlieten en de nabije velden in vluchtten.

De Guardia Civil organiseerde prompt ‘een veiligheidsoperatie’ samen met agenten van de Sanlúcar la Mayor Company – Sevilla Command – die uitmondde in de doorzoeking van de percelen. Daarbij werd inderdaad een wietplantage met 260 planten opgerold.

Vroege pakjesavond voor Guardia Civil

Maar dat was geenszins de hoofdprijs voor de politiemensen. Dat waren ook de twee gestolen bestelwagens niet, maar wel de 114 balen hasj – goed voor een fraaie vierduizend kilo. Ook dit is echter weinig bijzonders in het Spanje van deze tijd, het regent er inbeslagnames van grote partijen wiet, hasj en coke.

Nee, wat deze bust boven de middelmaat doet uitstijgen is de manier waarop de hasj was verpakt door de heren. Een groot deel was namelijk vermomd als chocoladerepen. Ook nog eens met bekende merken als voorbeeld. Man man, wat een werk moet dat zijn geweest…

En alles voor de kat zijn viool ook nog, want de bijzondere beelden van deze partij zijn helaas óók gemaakt door diezelfde knuppelaars van de Guardia Civil.

Eerst dat filmpje, daaronder plakken we er nog een van deze week, waarin men trachtte een ton hasj te smokkelen in paardentrailers, ook heel leuk bedacht natuurlijk – maar net zo hard gepakt als deze chocomannen.

Incautados en Sevilla 4.000 kilos de hachís camuflados en envoltorios de chocolatinas
en
Videos

Hasj in Spaanse paardentrailers faalt ook al:

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door CrimeNieuwsTV (@crimenieuwstv)

(advertentie)