(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

En opnieuw slaan ze toe, de gevreesde bende Tilburgse blauwhemden die speurt naar de geheime voorraden wiet, hasj en joints van legale coffeeshops. Vrijdag was het weer raak; dit keer moest 300 kilo stash van het toch al geplaagde The Grass Company het ontgelden. Maar zowaar reageert er dit keer een politiefunctionaris (!) net als wij op deze actie: WHAT THE FUCK?

Zwakke punt van elke coffeeshop: de stash

The Grass Company ligt op alle mogelijke manieren al sinds 2011 onder vuur van politie en justitie. Johan van Laarhoven, de oprichter van de 4 coffeeshops in Tilburg en Den Bosch bijvoorbeeld, zit al ruim 5 jaar gevangen in Thailand dankzij smerige streken van de Nederlandse overheid die hem beschuldigen van het witwassen van 20 miljoen euro ‘drugsgeld’ in de tijd dat de Brabander nog de scepter zwaaide over de shops (tot 2011).

De TGC coffeeshops hier worden sinds 2011 ook met ijzeren regelmaat aangepakt, waarbij de autoriteiten focussen op het zwakke punt van ALLE gedoogde coffeeshops in Nederland: de voorraad cannabisproducten die er dankzij de maximale handelsvoorraad van slechts 500 gram MOET worden aangehouden ergens buiten de zaak. Ofwel de stash. Niet alleen per definitie een plek waar veel meer dan 500 gram wordt bewaard, maar ook een vertrekpunt van deze en gene kleine koerier op weg naar de retailkant van de business, de 4 legale coffeeshops.

LEES OOK: Knap hoor, politie Tilburg vindt coffeeshop stash

300 kilo cannabis in verborgen ruimte

Vorige week vrijdag viel de politie in Tilburg – die een naam heeft hoog te houden als trasher van stashes – maar weer eens binnen op een locatie waar een van hun gedoogde coffeeshops de handelsvoorraad bewaart. In dit geval de Kooikerstraat in Tilburg, waar de dienders in het kader van een zogenaamde controle tegen growshops zomaar ineens zomaar stomtoevallig 300 kilo cannabis aantreffen.

LEES OOK: En opnieuw ript de politie Tilburg een coffeeshop (stash)

En niet zomaar door een deur open te doen, nee heel knap en eigenlijk onzichtbaar verstopt achter een verborgen ruimte in het bedrijfspand die alleen ‘te openen is met een nepstekker en een afstandsbediening’, zo meldt het Brabants Dagblad.  De samenstelling van de 300 kilo stash van coffeeshop The Gras Company – want die is was de rechtmatige eigenaar – is ook interessant om te melden: 100 kilo hasj en wietkoekjes, 115 kilo gedroogde wiet en dik 42 kilo voorgedraaide joints.

Blokken hasj in de stash…

Deja-vu en Telegraaf smeerlapperij

Uiteraard zijn zulke vondsten weer voer voor sensatiekranten als De Telegraaf om uit te pakken met schreeuwerige koppen. Dit keer verzonnen ze deze in Amsterdam: ‘Geheim drugshol ontdekt in Tilburg‘.

Tja, de toon is dus weer gezet. Net zo voorspelbaar als deze Telegraaf-aanpak is inmiddels het verweer van de gepakte coffeeshop. Advocaat Rob Milo spreekt namens coffeeshop The Grass Company opnieuw zijn verontwaardiging uit. Opnieuw, want precies een jaar geleden was precies dezelfde politie op precies dezelfde plek binnengevallen met precies hetzelfde resultaat, kijk maar:

Barbertje (TGC) zal en moet hangen

Nu kan je zeggen dat het een beetje dom is van de coffeeshop om dan gewoon op hetzelfde adres doodleuk een nieuwe stash aan te leggen, ook al is die dit keer dus zoals gezegd zeer vernuftig verborgen. Feit is en blijft dat de politie opnieuw langskomt en opnieuw kan scoren. En advocaat Milo opnieuw mag zeggen dat het allemaal geen toeval is en er hier echter wel sprake is van ‘doelgerichte actie en het stelselmatig kapotmaken van de coffeeshop’.

Het wietgedeelte van de TGC-stash die vrijdag in Tilburg (opnieuw) door de politie werd geript…

Zoveel is inmiddels inderdaad wel duidelijk als je alle ellende ziet die de vier Brabantse coffeeshops over zich heen krijgen vanuit politie en justitie – en geloof ons, we hebben hier nog maar enkele van de vele incidenten aangestipt. Barbertje – lees; TGC – zal en moet hangen…

Zelfs politieman Koen Simmers wordt het te veel!

Nee, erg voorspelbaar allemaal weer dit gedoe in Tilburg.  Wél verrassend is de kritiek van een – en ga er even voor zitten want dit zie je niet vaak – actieve politiefunctionaris. Jazeker, eindelijk durft iemand van de politie eens hardop te zeggen (twitteren in dit geval) dat het rippen van stashes van legale coffeeshops door de overheid wellicht toch niet normaal is.

Kijk maar wat Koen Simmers, hoofdbestuurder van de Nederlandse Politiebond en agent in Tilburg, een dag na de overval op The Grasscompany stash zegt:

Dus misschien, heel misschien is deze verwerpelijke politieactie dan niet helemaal voor de kat zijn k*t geweest, laten we dát dan maar hopen…

(advertenties)