(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Op een of andere manier blijft onder smokkelaars het het idee leven dat oude en zwangere vrouwen er niet uit worden gepikt wanneer politie of douane zoekt naar drugs. En dus lukte het ook deze Argentijnse vrouw nét niet om vanuit Argentinië eindbestemming Santa Cruz in Chili te bereiken… ondanks dat ze haar 4,1 kilo wiet zeer kunstig in een fake zwangerschapsbuik verstopt!

Een ietwat vreemde baby/buik

Enige ijver en creatief denken kunnen we de jonge vrouw en haar mannelijke reisgenoot in Argentinië niet ontzeggen. Want je kan je stash natuurlijk makkelijk in een dubbele bodem van je koffer proppen en zo proberen de grens over te komen.

Of je boetseert een heuse nep-buik voor een zwangere vrouw en plaatst op de plek waar normaal de foetus zou moeten bivakkeren 15 (!) pakken wiet, dat kan ook. Kijk maar:

Okay, dat is de buik, nu de bricks:

Knap staaltje smokkelwerk nietwaar? Jammer alleen dat de mansukkel die met de ‘zwangere vrouw’ naar Chili reisde zo nodig met een zakje wiet moest zwaaien in de bus naar grensplaats Santa Oliva in Patagonië. Een andere buspassagier zag het en tipte de politie. Die pikte het stel uit de bus bij een controlepost in Valle de Uco, vlakbij de Argentijns-Chileense grens.

Wie tweet, die blijft…

Goed, einde zwangerschapsoefening dus! Het koppel zit inmiddels – gescheiden van elkaar en van de buik – achter de tralies, nog immer in hun thuisland Argentinië.

Dat wij nu kunnen genieten van de toch best opmerkelijke foto’s van de fake-wiet-baby-buik is te danken aan de Minister van Veiligheid in Argentinië, ene Patricia Bullrich. Zij twitterde onder de niet mis te verstane kop ‘¡NARCO EMBARAZO!‘ (wat zoveel betekent als ‘narco zwangerschap!’)dit afgelopen woensdag/gehaktdag:

(advertenties)