(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Eduardo en Armando, twee Mexicanen van 37 jaar oud, mogen voorlopig in de Verenigde Staten blijven. Niet omdat president Donald Trump ineens soft wordt op zijn ouwe dag, maar omdat ze de komende jaren in de gevangenis zitten. Krijg je ervan als je in beschermd natuurgebied liefst 8.656 wietplanten plant…

Vruchtbaar land in Californië

Over naar Shasta Trinity National Forest, een enorm groot en beschermd natuurgebied in het noorden van de Amerikaanse staat Californië. Bekend van heel veel outdoor activiteiten die je er kunt beoefenen én van de befaamde wiet van o.a. Humboldt County natuurlijk.

Maar er zijn ook minder eerbiedwaardige guerrilla’s met wietteelt bezig in de bossen daarginds, mensen zoals Eduardo Montero-Aleman en Armando Vargas-Garcia. Inderdaad, dat zijn beide reeds genoemde Mexicanen van daarnet.

Trinity County K9 Johnny

Donderdag 5 september was bepaald niet de gelukkigste dag in het leven van beide hardwerkende heren, aangezien ze toen in hun kladden werden gegrepen door een nogal felle hond. Niet zomaar een hond, maar Trinity County K9 Johnny. Ofwel de drugshond van de politie van Trinity County, die door zijn baasjes eropuit werd gestuurd om de twee vluchtende Mexicanen te grijpen.

Hetgeen wonderwel gelukt is, aangezien de politie trots melding maakt van hun arrestatie. Dat gebeurde weliswaar al op 9 september, maar het nieuws bereikt ons pas nu, op het moment dat beide buitenwiettelers zich voor de rechtbank mogen verantwoorden. En de feiten (of aantijgingen) liegen er bepaald niet om.

Duizenden wietplanten in het bos

De bust – en later de vernietiging – van de illegale wietplantage nabij Big Mountain in het zuiden van de Big Creek waterscheiding was een actie van het Trinity County Sheriff’s Office, de US Forest Service en het California Department of Fish and Wildlife CEP Team. En van de hond Trinity County K9 Johnny niet te vergeten.

In totaal telden de agenten uiteindelijk 8.656 wietplanten in het beschermde natuurgebied. Allemaal vernietigd uiteraard. Ook werd er ‘232 pounds of processed marijuana’ aangetroffen wat neerkomt op pak ‘m beet 106 kilo gedroogde wiet. Voorwaar een vlijtig stukje wietwerk nietwaar?

Afval, wapens en waterleidingen

Minder grappig is de milieuverontreiniging waarmee deze XL-guerrillakweek gepaard ging. Om dat te bepalen werd er een wetenschapper van het Integral Ecology Research Center naar het wietveld gehaald. Uit zijn onderzoek blijkt dat er bijna 400 kilo oplosbare voedingsmiddel, duizenden kilo’s afval en ontelbare stukken waterleiding – goed voor meer dan 4,5 kilometer en duizenden liters water per dag – op de site lag. Ook werden er dozen Furan aangetroffen, een zeer giftig neurotoxisch bestrijdingsmiddel dat gebruikt wordt om knaagdieren te mollen.

Verder trof de politie nog 2 bogen en 9 pijlen en 42 kogels va  het kaliber .22 aan, dus je begrijpt dat de overheid niet blij is met deze twee specifieke Mexicanen. Er zijn tegen beide heren in oktober namelijk 8 verschillende aanklachten ingediend, uiteenlopend van ‘bezit van wiet voor de handel’ en ‘onwettige wateromleiding’ tot ‘samenzwering’ en ‘obstructie en verzet tegen een Peace Officer’.

Minimaal 10 jaar in de cel

Op 5 december horen de verdachten hun vonnis. Als ze vanwege de drugs (lees; wietteelt) worden veroordeeld, krijgen ze minimaal de verplichte 10 jaar gevangenisstraf. Als het Eduardo en Armando nog verder tegenzit dan tot nu toe kan dat zelfs levenslang worden plus een geldboete van 10 miljoen dollar…

(advertenties)