(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Hij is goed voor een vermogen van 2,5 miljard dollar, dus voor het geld hoeft hij het niet te doen. Blijft alleen de optie over dat Guy Laliberté – oprichter en baas van het befaamde Cirque du Soleil – groot liefhebber is van wiet, ook als ie op zijn afgelegen privé-eiland in de Zuidelijke Stille Oceaan verblijft. Want het is daar dat de miljardair in de kraag is gevat voor illegale wietteelt…

Guy Laliberté is de baas van een circus, daar draait ie niet omheen…

Rijk, heel rijk

De Canadees Guy Laliberté (60) is een kleurrijk figuur. Ooit begonnen als straatartiest, richtte hij in 1984 samen met mede-straatartiest Daniel Gauthier het inmiddels bekendste en grootste circus op: Cirque du Soleil. Tegenwoordig werken er meer dan vijfduizend mensen in het circus, dat in meer dan 40 landen tegelijk optreedt.

Vanaf 2001 heeft onze wietliefhebber het er alleen voor het zeggen en dat heeft hem bepaald geen windeieren opgeleverd. Volgens zakentijdschrift Forbes behoort de trapeze-koning tot de lijst van 1000 rijkste mensen ter wereld  en hoeft hij op deze aarde slechts 373 mensen voor te laten gaan die nóg rijker zijn…

Hetgeen eens te meer duidelijk maakt dat onze Guy het kweken van wiet beslist niet voor de handel doet. En toch wordt ie júist daarvan beschuldigd! Watskeburt?

Circusbaas heeft eigen eiland in Stille Oceaan

De Canadees werd deze week in de boeien geslagen direct nadat de piloot zijn privéjet aan de grond had gezet op Tahiti in Frans-Polynesië. In dat gebied in de Stille Oceaan bezit de baas van Cirque du Soleil een eigen eiland: Nukutepipi.

Heeft ie trouwens deze zomer eens op Airbnb gezet voor het schappelijke prijsje van 1 miljoen dollar per week, dat eilandje:

Leuk stekkie hè?

Woensdag nog zou Guy Laliberté moeten verschijnen voor een rechter, zo melden lokale media en aanklagers op het eiland Tahiti. De beschuldiging? Het verbouwen van cannabis op zijn eiland en dat mag niet, want wiet is niet legaal in Frans-Polynesië.

Dat is trouwens een Frans overzees land in de zuidelijke Grote (of Stille) oceaan dat bestaat uit 118 eilanden – waarvan 67 bewoond door <300.000 mensen – verspreid over liefst 2.500.000 km2 oceaan tussen Australië en Zuid-Amerika. Lekker rustig kortom, doorgaans. Totdat de politie naar verluidt foto’s van de wietplanten van Guy ziet op de telefoon van een van zijn medewerkers die werd verdacht van drugsbezit, enkele weken geleden…

‘Alleen mediwiet en alleen voor persoonlijk gebruik’

Het bedrijf van Guy, Lune Rouge geheten, reageerde op de wietbust van hun baas met een officieel statement. Een ultrakort statement mogen we gerust zeggen, kijk maar:

Keiharde ontkenning van het verkopen of smokkelen van narcotica. Geen commentaar verder. Behalve dat de miljardair een medicinale cannabisgebruiker is. En dat is toch fijn om te weten, dat wij vrienden in de hoogste regionen hebben nietwaar?

[foto Guy Laliberté: s_bukley/Shutterstock]
(advertenties)