(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

In eerste instantie probeert de politie in Tilburg het nog aan de brave burger te verkopen alsof er weer een slag is toegebracht aan de ondermijnende misdaad. Maar al snel blijkt dat het ze gelukt is om de stash van een legale coffeeshop op te rollen, woensdagavond. Maar denk nou niet dat ze het spul netjes teruggeven, de hele voorraad is namelijk doodleuk in beslag genomen!

Gedogen is afzien

Het is om gillend gek van te worden als hardwerkende coffeeshop-exploitant. Je doet je best om met een leuk wiet & hasj menu op de proppen te komen én je tegelijk aan het krankzinnig gedoogbeleid te houden dat stelt dat je maar 500 grammetjes in huis mag hebben. Door die laatste gedoogregel word je dus gedwongen om elders een zogeheten stash aan te houden, ofwel de voorraad wiet en hasj waar je steeds wat grammetjes van af schaaft als het spul in de shop weer eens (bijna) op is. Bij een beetje coffeeshop is dat dus al snel meerdere keren per dag.

En alsof dat allemaal al niet link genoeg is – het aanhouden van een stash met kilo’s cannabis en het voortdurend heen en weer laten rijden van koeriers – maakt de politie ook nog eens fanatiek jacht op jouw stash! Een kat-en-muis spel met schizofrene trekjes inderdaad, we horen het je zeggen.

Voorgedraaide joints, henneptoppen en blokjes hasj

In Tilburg zijn de politiemensen echter helemaal van de ratten besnuffeld. En zeker die van basisteam Leijdal, die woensdag gezellig op pad gingen in het kader van een ‘clusterdag’. Dat verzinnen wij niet, dat schrijft de politie zelf, kijk maar op politie.nl. Een clusterdag is als er met een soort van ‘speciale opdracht de straat op gegaan wordt’, zo leren we. En ‘deze dag lag de nadruk op woninginbraken, overvallen, straatroven en fietsendiefstallen’.

Hoe je dan in de stash van een coffeeshop eindigt?!

Laten we de twitterpagina van de Politie Tilburg eo maar als leidraad nemen voor de afwikkeling van dit rare voorval. Een ronkende tweet waarin sprake is van ‘een enorme hoeveelheid hennep en hasj in een bedrijfspand’.

‘Zenuwachtige indruk’

Op genoemd politie.nl, een landelijke website waar alle incidenten en (*ahum) successen van de diverse politiekorpsen worden bijgehouden, geven ze wat meer uitleg over hoe de Tilburgse dienders dan op die enorme hoeveelheid zijn ‘gestuit’, op hun clusterdag nog wel:

“Om 21.00 uur reed een koppel over de Kooikerstraat. Ze zagen dat een man uit een woning kwam met twee dozen die hij in een bestelbus legde. Op het moment dat ze deze man aanspraken, om te kijken of hij niet aan het inbreken was, zagen ze dat de man een zenuwachtige indruk maakte. In de doos bleken joints en drugs te zitten. Er werd kordaat opgetreden en ze betraden het pand. Daar troffen ze nog een man aan.”

En behalve die man dus ook dit:

En ook nog dit:

Tja, zelden zo’n nette en duidelijke COFFEESHOP STASH gezien mensen. Jammer dat ie naar de Filistijnen is door zo’n ontspoorde clusterdag van het basisteam Leijdal van de politie Tilburg. Heel jammer…

UPDATE – Het gaat hier om de 4 coffeeshops van The Grass Company in Tilburg en Den Bosch, zo meldt Omroep Brabant!

(advertenties)