(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Geloof het of niet maar deze prachtige bonzai wietplant kwam uit het allereerste wietzaadje dat BudzaiOfficial zo’n anderhalf jaar geleden liet ontkiemen. Met andere woorden, iedereen kan een wiet-bonzai aka budzai wietplant kweken, hier is een stap voor stap foto-handleiding. 

Met zijn Cinderella 99 budzai wil BudzaiOfficial andere kwekers inspireren om hetzelfde te doen, en hoopt hij het stigma rond het kweken van wiet te veranderen. Het draait immers niet alleen om de opbrengsten, wietkwekers houden ook van hun hobby en er valt veel waardering te halen uit het kweken van een prachtige budzai. Benodigdheden: een wietplant, een hoop binddraad, wat satéprikkers en een flinke portie geduld.

Hierboven zie je de eerste 86 dagen uit het leven van de Cinderella 99 budzai. Met binddraad en satéstokjes wordt de plant gedwongen om een prachtige spiraalvorm aan te nemen. De plant groeit onder een 150 Watt led kweeklamp op een lichtschema van 20/4.

Na ongeveer 300 dagen wordt Cinderella 99 naar een grotere Air-Pot verplaatst. Eerst is het grootste deel van de zijtakken verwijderd om een mooie schone stam te creëren, en vervolgens worden de wortels tot een kleine dobbelsteen teruggesnoeid. Nieuwe aarde en een grotere pot geven Cinderella 99 zorgen voor een tweede groeispurt.

Op de laatste foto hierboven is Cinderella 99 inmiddels 399 dagen oud. Veel wiet heeft ze nog niet opgeleverd maar des te meer likes op Instagram, waar de plant een ware ster is. Ben je ook geïnspireerd geraakt om je eigen budzai te kweken, zet hem dan in het zonnetje met de hashtag #budzai.

(advertenties)