(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Aan het buitenwietfront gebeurt van alles met de vijf planten van onze buitenwiet correspondent, zo blijken de volle-grondplanten een smakelijk hapje voor slakken en zijn de eerste trichomen al gesignaleerd bij de skunk #1 autoflower!  

Hallo wietvrienden, mijn vijf buitenwiet planten zijn nu zeven weken oud. De twee autoflower planten Skunk #1 en White Diesel Haze zijn volgens de website van Sensi Seeds na 50 tot 65 dagen bloei klaar. Ze staan nu ongeveer drie weken in bloei en hebben dus nog 30 tot 40 dagen voor de boeg, dat beloofd wat, want vooral de Skunk #1 heeft al een paar mooie toppen. Omdat de bloei zo lekker doorzet geef ik ze dan ook een bloeivoeding mee met elke waterbeurt, ik wil natuurlijk niet dat ze iets te kort komen.

Wind

Soms waait het erg hard in mijn tuin, en worden de drie potplanten flink door elkaar geschud. De Early Skunk stond hierdoor ook al niet zo heel stevig, en dus heb ik besloten dat ik een hekje rond de planten moest maken om ze tegen de wind te beschermen. Wat oud tuingaas dat ik met tie-wraps aan de pot vastmaakte biedt een uitstekende bescherming tegen de wind! Het slaapt een stuk lekkerder als je weet dat je planten niet om kunnen waaien.

Slakken

Vooral de Frisian Dew, maar ook de Passion #1 blijken erg in de smaak te vallen bij slakken. Slakken zijn ware psychonauten want hoewel ze een heleboel planten, onkruid en gras tot hun beschikking hebben in mijn tuin, snoepen ze steeds van mijn wietplanten. Gelukkig houden ze nog meer van bier dan van wiet, en kun je slakken daarmee goed bestrijden. Ik heb dan ook een bakje met bier ingegraven naast de wietplanten. Slakken worden door de geur van het bier gelokt en verdrinken zichzelf in het bier. Ik heb een blikje schuttersbier gebruikt, ik hoop dat de slakken niet al te kieskeurig zijn 😉

Scrog

Behalve dat de volle grond planten dus een beetje door slakken werden aangevallen, gaat het erg goed met de scrog. De planten krijgen een hele mooie vorm door het rek. Je kunt al duidelijk zien dat de toppen straks mooi verspreid langs de hoofdtak, over het rek zullen groeien.

Tot volgende week wietvrienden, de groeten vanaf het buitenwiet front!

(advertentie)