(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Cannabis werd duizenden jaren geleden al gebruikt als middel voor een beter sexleven en is een goede opwarmer voor zowel mannen als vrouwen. Maar wat is het dan precies met wiet? En hoe kan een jointje voor sexuele opwinding zorgen? 

Bhang

In het spel van de liefde zorgt wiet nogal eens voor extra opwinding. Zo zijn tantrische sex beoefenaars niet vies van een opwindend wietdrankje dat Bhang heet. Bhang is een soort cannabis shake dat ook door Indiase prostituees gedronken wordt om hun te helpen met de nodige sexuele opwinding tijdens hun werk.

bhang

Bhang: de stimulerende cannabis-shake

Dat juist Indiase dames Bhang gebruiken voor sexuele opwinding is niet zo gek want ook de eeuwenoude Indiase Ayurvedische geneeskunde gebruikte cannabis. Om het libido te verhogen, langdurige erecties te kunnen vasthouden, de ejaculatie uit te kunnen stellen, remmingen los te maken en in glijmiddel.

In de 19e eeuw gaf men vrouwelijke maagden in Servië, een mengsel van lamsvet en cannabis om de huwelijksnacht prettiger te maken

In de 19e eeuw gaf men vrouwelijke maagden in Servië, een mengsel van lamsvet en cannabis om de huwelijksnacht prettiger te maken. In de hasjlanden als Marokko, Egypte en Libanon gebruikte men hasj om de sexuele opwinding te verhogen.

Wiet als sexueel stimulerend middel

Je ziet het, wiet is niet alleen maar goed om stoned mee op de bank te hangen. Het zet je zintuigen op scherp, ontspant en maakt dat je je meer verbonden voelt. Maar naast deze psychische effecten, zijn er ook lichamelijke effecten die cannabis geschikt maken als afrodisiacum.

Het zet je zintuigen op scherp, ontspant en maakt dat je je meer verbonden voelt. Maar naast deze psychische effecten, zijn er ook lichamelijke effecten die cannabis geschikt maken als afrodisiacum

Zo zorgt een lekker jointje tijdelijk voor een verhoogde hartslag, betere doorbloeding en een veranderde ademhaling. Hormonale systemen en hersengebieden zoals de temporale kwab worden – net als door sexuele opwinding – beïnvloed door cannabis. THC zorgt namelijk niet alleen voor hogere dopaminelevels in de hersenen waardoor je high wordt, het imiteert ook de effecten van een natuurlijke maar schaarse neurotransmitter die anandamide heet.

Anandamide

Anandamide is een neurotransmitter die bijvoorbeeld ook voor het geluksopwekkende gevoel van pure chocolade verantwoordelijk is. Het speelt een rol bij pijn, depressie (bij een tekort), geheugen, vruchtbaarheid en het hongergevoel. De naam anandamide is afgeleid van het woord ananda dat in het Sanskriet ‘geluk’ of ‘gelukkigheid’ betekent.

De naam anandamide is afgeleid van het woord ananda dat in het Sanskriet ‘geluk’ of ‘gelukkigheid’ betekent

Sommige volken ervaren dus een beter libido door het gebruik van cannabis. In een studie gaven mannen aan dat ze hardere erecties hadden door het gebruik van wiet. Vrouwen zeiden natter te worden en gemakkelijker klaar te komen wanneer ze een beetje stoned waren. Maar net zoals met andere stimulerende middelen kun je met wiet ook te veel nemen voor het juiste stimulerende effect. Er zijn namelijk ook onderzoeken waaruit bleek dat langdurig dagelijks cannabisgebruik juist een slechte invloed heeft op het sexleven.

Vooral voor cannabis en sex geldt dat minder vaak meer is, dus blow niet te veel voor je de slaapkamer in duikt. Mocht je toch wat te stoned zijn, kun je natuurlijk sowieso lekker een avondje samen op de bank hangen 😉

(advertentie)