(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

In een te hete kweektent zul je nooit optimaal oogsten, en dat is nog maar één van de omstandigheden die van invloed zijn op de kwaliteit en de kwantiteit van je oogst. Aan de andere kant kun je de omstandigheden ook vóór je laten werken want onder de juiste omstandigheden kweekt wiet zich bijna helemaal zelf. 

Je zult natuurlijk altijd zelf voor genoeg water en voeding moeten zorgen maar het is waar: wanneer de omstandigheden in je kweekruimte, zoals de temperatuur, het licht en de lucht in orde zijn, zal je oogst vanzelf verbeteren. Je zult niet alleen meer maar ook betere wiet oogsten want in de juiste omstandigheden zijn wietplanten gezond en zijn ze bovendien beter bestand tegen allerlei ongedierte en schimmels. Er zijn maar vier dingen waar je op moet letten.

De heilige drie

Licht, temperatuur en lucht zijn vier heilige factoren voor wietplanten binnen. Overigens niet alleen voor wietplanten binnen maar voor alle planten overal ter wereld. Maar niet alle planten hebben het graag hetzelfde, voor wiet geldt: veel licht, een aangename temperatuur, verse lucht en een briesje. Maar dat is wel heel kort door de bocht…

Voldoende licht zorgt voor mooie bossige wietplanten.

1. Veel licht

Wietplanten zijn gek op licht, het liefst worden ze de hele dag in het zonnetje gezet. Hoe meer licht je je wietplanten geeft, hoe meer wiet je zult oogsten. Je kunt meerdere kleine kweeklampen gebruiken of één grote, zolang het maar niet minder dan 300 Watt aan stroom verbruikt per vierkante meter. Er is ook een maximum aan het licht, ongeveer 600 Watt per vierkante meter.

Niet alleen bepaalt het licht je opbrengst, het beïnvloed ook hoe je wietplanten zullen groeien. Het kleurenspectrum van je kweeklamp is hierbij met name van belang. Blauw en wit licht zorgt voor korte wietplanten, terwijl rood licht ze juist langer laat worden. Zorg ervoor dat je de juiste kweeklamp gebruikt en dat je die op de juiste hoogte hangt om optimaal te kunnen oogsten. Lees hier alles over licht voor wietplanten.

2. Een aangename temperatuur

Wietplanten hebben het niet graag te koud maar houden ook niet van een overdreven hete kweektent. Jij toch ook niet? Ga eens in je kweektent zitten en voel of het aangenaam is. Als dat niet het geval is is dat het voor je wietplanten waarschijnlijk ook niet.

Cannabis heeft het overdag graag een beetje warm, tussen de 21 en 28 graden ongeveer. ’s Nachts mag het logischerwijs wel iets koeler maar probeer ervoor te zorgen dat de temperatuur dan niet meer dan 10 graden zakt. Hoe groter het temperatuurverschil tussen overdag en ’s nachts, hoe langer het ’s ochtends duurt voor de stofwisseling goed en wel op gang komt. Lees hier alles over de juiste temperatuur voor wietplanten.

Een goede luchtcirculatie brengt voldoende CO2 naar de planten en voorkomt plagen. Foto: Dokter Groen

3. Lekker luchtig

Wietplanten nemen licht op met hun bladeren en water met hun wortels. Maar wist je dat ze ook CO2 nodig hebben? Dat halen ze uit de lucht. In je kweekruimte moet je dus voor voldoende aanvoer van lucht zorgen. Daarnaast moet de lucht in je kweekruimte circuleren zodat het langs alle planten blaast en die er zachtjes door heen en weer bewegen. Dit zorgt voor stevige stammen, voert de CO2 langs alle bladeren en koelt de planten. Het verkleint ook de kans op een ongedierte plaag.

De lucht in je kweekruimte moet iedere minuut minimaal 3 keer ververst worden. Daarnaast wil je natuurlijk buiten je kweektent niets ruiken dus dien je ook de juiste koolstoffilter te hebben. Een zwenkventilator zet de lucht in je kweektent in beweging. Lees hier alles over een goede luchtbehandeling voor wietplanten.

Geen zin om alles op elkaar af te stemmen? De CNNBS G-Kit is onze eigen kant en klare LED kweekkast voor eigen gebruik.

 

Wat vind jij?
Leuk
Leuk Love Haha Wow Huilen Boos
21
(advertenties)