(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Zuinige tips om de opbrengst van je planten aanzienlijk mee te verhogen! Daar hebben we wel oren naar, want ons bien tenslotte zunig! Speciaal voor alle Hollanders. Allez, de Belgen mogen natuurlijk wel gewoon mee lezen want het leven is daar ook al duur genoeg. 

Simpele veranderingen aanbrengen aan de manier waarop je kweekt, kunnen vaak tot de meest grote winsten in opbrengst leiden. En het mooiste is dat ze bijna geen geld kosten! We geven je vandaag drie goedkope, opbrengstverhogende kweektips waar je misschien nog niet aan gedacht hebt.

In een grotere pot groeit een grotere plant, simpel

In een grotere pot groeit een grotere plant, simpel

1. Geef ze de ruimte!

Het volume van een cannabisplant is onder de grond, even groot als boven de grond. Wie zijn planten boven de grond groter wil hebben, doet er dus goed aan om een pot te nemen die een maatje groter is. Sommige kwekers verwennen hun planten met hele goede wortelstimulators en meststoffen, maar doen dit in te kleine potjes. De wortels gaan dan de hele pot vullen en groeien aan de onderkant uit de pot. Als de hele pot vol met wortels komt te zitten, kan de plant niet meer genoeg water, zuurstof en voedingsstoffen opnemen. De groei wordt geremd.

Ook als je potten nog niet helemaal vol gegroeid zijn met wortels, loont het de moeite om naar een grotere maat pot over te stappen. Geef ze de ruimte om een groter wortelstelsel te ontwikkelen en je planten zullen gezonder zijn, en je belonen met een grotere opbrengst!

Een net biedt de nodige ondersteuning en voorkomt dat kostbare takken afbreken

Een net biedt de nodige ondersteuning en voorkomt dat kostbare takken afbreken

2. Ondersteun je planten

Wietplanten die binnen groeien hebben vaak maar zwakke, en dunne stammetjes. Ook al laat je het in je kweekruimte flink waaien met behulp van ventilators. En buiten kunnen wietplanten soms wel twee tot drie meter hoog worden. Het is dan ook een goed idee om het gewicht van de toppen te ondersteunen. Het kost je bijna geen geld maar je loopt niet langer het risico dat je een zware (en lekkere) top verliest omdat hij afbreekt. Je zal niet de eerste kweker zijn die zichzelf voor zijn kop slaat omdat hij het heeft nagelaten.

Een goede en goedkope methode om je planten te ondersteunen is door gebruik te maken van een net. Sommige van de beste en meest potente wietsoorten hebben van nature dunne stammen die gemakkelijk kunnen afbreken. Bijvoorbeeld tijdens een heftige najaar storm. De planten zijn dan ook juist erg kwetsbaar door hun zware toppen.

3. Ga voor een goede voeding

Een van de gemakkelijkste manieren om je opbrengst te verhogen, is door over te stappen op een goede en professionele voeding. Het mooiste hiervan is dat het vaak nog goedkopere voeding is ook. Reken het maar eens na!

Het totale kostenplaatje van de drie tips tezamen ligt vele malen lager dan de winst in opbrengst

Je kunt alle kanten op met voeding, van een simpele groei en bloeivoeding tot een uitgebreid pakket aan boosters en stimulators. Koop je voeding in ieder geval niet bij de intratuin of erger: de supermarkt. Ga ook voor een voeding die goed aansluit bij de manier van kweken en zorg voor een stabiele pH waarde die rond de 5.8 tot 6 ligt.

Het totale kostenplaatje van de drie tips tezamen ligt vele malen lager dan de winst in opbrengst en loont echt de moeite! Het zorgt voor blij en gezonde planten die het je zeker in dank zullen afnemen!

(advertenties)