(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Onlangs maakte Canada Health bekend dat cannabispatiënten hun eigen wiet(planten) moeten vernietigen. Voortaan zouden ze verplicht moeten inkopen bij de overheid. Gelukkig wijst de rechter nu deze idioterie van de hand! Voorlopig althans.

Het was flink schrikken voor de 40.000 medicinale cannabispatiënten in Canada, toen ze verplicht werden om hun eigen kweek te vernietigen en het bewijs daarvan naar Canada Health op te sturen – zo niet, dan zou de politie op hun dak worden gestuurd. Zie ons bericht ‘Minister Canada naait wietpatiënten!’. Voor 1 april moesten ze met kattengrit hun planten de nek omdraaien… en voortaan verplicht dure wiet kopen via het ministerie, dat een exclusieve deal heeft gemaakt met een aantal wiet producerende bedrijven.

canadian-marijuana-flagRechtbank schort verbod thuiskweken op

Nu heeft de rechtbank in Vancouver afgelopen vrijdag in een kort geding echter in het voordeel van de 40.000 kwekers met medische productielicentie gesproken. Zij mogen gewoon verder gaan met wiet telen voor eigen gebruik, zij het dat de maximale hoeveelheid cannabis is vastgesteld op 150 gram. Dit in afwachting van de uitkomst van de rechtszaak die over de nieuwe overheidsregels gevoerd gaat worden.De overheid probeerde zich voor de rechter er nog uit te kletsen met argumenten dat het thuis kweken ‘zeer gevaarlijk is met het oog op brandgevaar en gewelddadige overvallen’.

Van 100 naar 40.000 patiënten

De mediwiet patiënten in Canada zijn (terecht) zeer bezorgd over de kwaliteit en de prijs van de verplichte ‘staatswiet’. Een eerder aangekondigde protestactie tegen de minister van Volksgezondheid in het land is echter voorlopig eveneens van de baan. Het aantal patiënten dat officieel cannabis als medicijn gebruikt en daar zelf dat medicijn voor teelt, groeide van slechts 100 geregistreerde mensen in 2011 naar 40.000 nu. Volgens Canada Health dus met gevolg dat er ‘stevige onbedoelde gevolgen zijn voor de publieke gezondheid en de veiligheid’. Volgens ons wil de regering gewoon op een schandalige manier geld verdienen over de ruggen van patiënten…

Het is nog niet bekend wanneer de rechtszaak dient die een definitief oordeel velt over het thuis kweken door cannabispatiënten

(advertentie)