(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Een werkelijk schandalige actie van Health Canada, de overheidsinstantie die zich o.a. bezighoudt met medicinale cannabis. Alle patiënten in het land moeten hun eigen kweek vernietigen en verplicht een duur alternatief kopen. Zo niet, dan komt de politie langs!

Ophef in de kringen van medicinale cannabispatiënten in Canada. Het ministerie van Volksgezondheid – Canada Health – heeft namelijk verordend dat iedereen die zelf zijn medicijn kweekt of dit door een aangewezen wietkweker laat doen onmiddellijk zijn oogst en planten moet vernietigen. Het bericht werd bewust op vrijdagmiddag laat op de website geplaatst, zodat de media er weinig aandacht meer aan konden schenken. Op de sociale media is de verontwaardiging echter niet van de lucht!

Einde aan zelf wiet kweken

En terecht. Tot nu toe konden medicinale wietgebruikers in Canada ervoor kiezen zelf hun cannabis te kweken of dit door een erkende en deskundige kweker te laten doen. Om niet in de problemen te komen met politie en justitie meldden de patiënten dit netjes en in goed vertrouwen aan bij Canada Health. En juist de organisatie die in haar statuten heeft staan dat ze opkomt voor de belangen van zieken, naait haar achterban nu een oor aan.

De kern van de mededeling van Canada Health is dat patiënten die zelf kweekten nu wettelijk verplicht worden een brief naar de overheidsinstantie te sturen waarin ze bevestigen dat ze alle home-grown medicijnen hebben vernietigd – door er kattengrit doorheen te mixen – en dat ze alle planten de nek omdraaien. Indien ze dit niet doen, wordt de RCMP ingelicht (Royal Canadian Mounted Police, zowel de federale als nationale politie), met de bedoeling dat de patiënten worden gearresteerd voor ‘cultivation’.

Een voorbeeld van het nieuwe cannabismedicijn dat patiënten in Canada voortaan verplicht moeten kopen. Het kost volgens de fabrikant maar liefst 11 dollar om break even te spelen...

Een voorbeeld van het nieuwe cannabismedicijn dat patiënten in Canada voortaan verplicht moeten kopen. Het kost volgens de fabrikant maar liefst 11 dollar per gram om break even te spelen…

Money move Canada Health

Het persbericht begint ook al goed door het statement ‘Health Canada moedigt het gebruik van marihuana niet aan’. Een vreemde bewering voor de instantie die het toezicht heeft op de totstandkoming van het nationale mediwiet programma! Het wakkert het vermoeden bij patiënten aan dat Canada Health alleen maar met cannabis bezig is doordat de rechters dit hebben afgedwongen.

De reden voor deze bizarre move van Canada Health is eigenlijk te triest voor woorden. Patiënten moeten hun prima eigen wiet en planten vernietigen omdat ze verplicht worden (dure) cannabis in te kopen bij Canada Health, dat een exclusieve deal heeft gesloten met een aantal fabrikanten!

Protestactie tegen absurde regels

Maar de mediwiet gemeenschap in Canada pikt dit staaltje machtsmisbruik niet zomaar! Op 1 april wordt er een Day of Action tegen de idiote nieuwe regels georganiseerd, aangevoerd door Sensible BC. Met deze campagne willen de organisatoren de telefoon, fax en email van de minister van Volksgezondheid, Rona Ambrose, gaan bestoken. Op hun website publiceert Sensible BC – een belangenvereniging die wiet wil decriminaliseren in de staat British Columbia – alle contactgegevens van de minister. Sommige patiënten roepen ook op om kattengrit naar de bewindsvrouw te sturen  om de absurditeit van de nieuwe wetten aan te tonen…

(advertentie)