(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

BM heeft een brandende vraag voor onze Lieve Muna, en wel over de bladeren van zijn bloeiende Bubble Gum wietplanten. Die beginnen na 6, 7 weken bloeien namelijk ineens te verkleuren. De vraag is uiteraard wat eraan gedaan kan worden, en of dat überhaupt wel nodig is. De planten staan er namelijk best mooi bij verder. 

Wietplanten die mooi in de bloei staan zijn een zegen om in je kweekruimte te hebben. Maar met een tent vol toppen heb je als kweker ook best wat te verliezen. Begrijpelijk dus dat BM meteen even aan de bel trok en me mailde over zijn bladprobleem. Het volgende is het geval:

 

Naam
BM
Onderwerp
Verkleuring
Bericht
Wonderschone Muna, mijn brandende vraag luidt als volgt. Al een aantal weken staan mijn twee Bubble Gum planten in de bloei, echter aangekomen bij de laatste paar weken merk ik enige verkleuring en pigment op de bladeren. Is dit erg en moet ik hier wat aan doen of kan ik doorgaan waar ik mee bezig ben? De dames staan nu 6/7 weken in bloei en krijgen Terra Flores van Canna als voeding. Bij voorbaat dank, x BM
Bijlagen (Maximaal 2MB per stuk)

 

Hoi BM, bedankt voor het compliment, ik vind jouw dames ook wonderschoon. Vooral die grote top naast je aansteker mag er wel zijn. Maar ja, die vlekjes hè… Op zich denk ik niet dat je oogst in gevaar is hoor. Zoals je zelf al schrijft staan je planten nu al zo’n 6 tot 7 weken te bloeien. Nog een week 2 tot 3 en je kunt de boel al oogsten. Wat dat betreft hoef je je dus niet echt zorgen te maken, maar wat is er precies aan de hand?

Kijk, aan het einde van de bloeifase is het redelijk normaal dat wietbladeren verkleuren. De plant merkt dat het einde eraan komt en heeft al haar bladeren niet meer zo hard nodig. Reserves worden uit de bladeren onttrokken om te gebruiken voor de topontwikkeling. Dat is nu immers het belangrijkste voor de plant, haar toppen zijn haar enige kans op nageslacht.

Bij normale verkleuringen aan het einde van de bloeifase, zie je echter vaak dat het bladgroen uit de bladeren trekt. Bij groene wietsoorten vergelen de bladeren, en bij paarse wietsoorten worden ze paars van kleur.

De verkleuring die ik bij jouw bladeren zie beperkt zich eigenlijk maar tot enkele bladeren, en zijn eerder lichte vlekken in plaats van een algehele verkleuring van het blad. Aangezien je dik in de bloeifase zit, zou je kunnen denken aan een tekort aan fosfor of kalium maar ik neem aan dat je planten dat wel via de Terra Flores voeding binnenkrijgen.

Waar ik zelf aan zit te denken is een klein calcium/magnesiumgebrek. Dit soort vlekken komen overeen met calcium/magnesium gebreken. Je kunt proberen het aan te vullen met een CalMag aanvulling maar ik zou me er niet ál te druk over maken. Zoals ik al zei hoeven je planten niet heel lang meer, en zullen ze niet heel veel van deze vlekken te lijden hebben.

-xxx- Muna

(advertenties)