(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Als er één familie(naam) symbool staat voor wiet is het natuurlijk Marley. Dat begon al in de seventies met de pater familias Bob, die behalve van voetballen en reggae ook heel veel van cannabis hield. En omdat Bob hem er nogal vaak bij diverse vrouwen in hing, kunnen we tegenwoordig talrijke Marley nazaten bezig zien met activiteiten in de inmiddels legale wietbranche. Nieuwste aflevering: zoon Rohan die een marijuana dispensary wil openen in de Amerikaanse staat New Jersey.

 

Alle Marleys houden van wiet

Bob (1945-1981) zelf heeft het helaas niet meer mogen meemaken: legale wiet. Met de Marleys in een respectabele bijrol als ganjapreneurs. Maar gelukkig heeft hij dus in zijn veel te korte leven voor aardig wat nageslacht gezorgd. Bob Marley had twaalf kinderen; drie met zijn vrouw Rita, 1 geadopteerde dochter uit een eerdere relatie van Rita en de rest bij verschillende vrouwen. In 1972 kreeg hij zelfs drie kinderen in één maand tijd (van verschillende vrouwen): Stephen (20 april), Robert (16 mei) en Rohan (19 mei).

En die laatste, daar gaat het vandaag over nadat eerder al zonen Julian en Damian legaal groene zaken gingen doen en een aantal erven Marley in 2016 het wietmerk ‘Marley’s Natural’ dropten.

New Jersey breidt aantal wietwinkels flink uit

De 47-jarige Rohan Marley werkt zakelijk samen met de gerenommeerde wietketen Lightshade. Die heeft momenteel 8 vestigingen in Colorado, niet toevallig de eerste Amerikaanse staat ooit die recreatieve wiet legaliseerde op Nieuwjaarsdag 2014.

Nu willen Marley en Lightshade de grens over en hebben ze een licentieaanvraag ingediend in de staat New Jersey, waar mediwiet pas sinds kort legaal is. Gezamenlijk willen beide partners in het stadje Montclair – 40.000 inwoners – een medical marijuana dispensary openen, zo bericht de lokale nieuwssite northjersey.com.

Een van de acht fraaie Lightshade wietwinkels in Colorado. Het bedrijf wil nu samen met Rohan Marley ook voet aan de grond krijgen in New Jersey…

De zoon van Bob krijgt de verantwoordelijkheid voor de marketing en het aannemen van personeel, mocht Lightshade de felbegeerde licentie krijgen van het Department of Health in New Jersey. Van de staat mogen er 24 nieuwe cannabis-ondernemingen bijkomen, waaronder 15 verkoopwinkels (die ze in de States dispensaries noemen). Momenteel zijn er slechts 7 wietwinkels in heel New Jersey (9 miljoen inwoners), terwijl het aantal mediwiet patiënten razendsnel is gegroeid van 16.000 in januari naar 52.000 vorige maand.

Relatie met Lauryn Hill (5 kids)

Nou komt die Rohan Marley niet zomaar stomtoevallig in New Jersey aanwaaien. Hij heeft er een verleden zogezegd. Hij had namelijk meer dan tien jaar een relatie met de bekende zangeres Lauryn Hill, en zij is geboren in South Orange. Zowel Montclair – waar Rohan wiet wil verkopen – als South Orange behoren tot hetzelfde district: Essex County.

Samen kregen Rohan en Lauryn 5 kinderen: Zion David Marley, Selah Louise Marley, John Nesta Marley, Joshua Omaru Marley en Sarah Marley. Die groeien allemaal (deels) op in de staat New Jersey, dus Rohan kent er goed de weg zullen we maar zeggen. Overigens was Rohan eerder al eens getrouwd en trad ie dit jaar opnieuw in het huwelijk met het 31-jarige Braziliaanse model Barbara Fialho.

(iets met appels en bomen en er niet ver vandaan vallen)

Ziggy, Robbie en Rohan Marley samen met een andere muzikant/ganjapreneur pur sang (Snoop Dogg) tijdens de premiere van een documentaire over Bob Marley in 2012…

Football, koffie, koptelefoons en… wiet

Na een korte carrière als professioneel American Football-speler, begon Rohan zakelijk gezien met ‘Marley Coffee’. Biologische koffie uiteraard, geteeld door duurzaam producerende koffieboeren. Dat werd gevolgd door ‘House of Marley’, eco-vriendelijke koptelefoons!

Maar nu komt ie dan eindelijk op familiar Marley-terrein: wiet. Rohan Marley: “Op Jamaica strijdt mijn familie al heel lang voor meer bekendheid omtrent de voordelen van medicinaal cannabisgebruik. En voor de vele behandelmogelijkheden, lang voordat er sprake was van legalisering van medicinale en recreatieve wiet in de VS.”

[foto’s Rohan Marley en broers: Jaguar PS/Shutterstock]
(advertenties)