(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Een wietplant lijkt op het blote oog misschien stil te staan, maar niets is minder waar. Als we de groei van een cyclus opnemen en versneld afspelen, dan zie je wietplanten werkelijk tot leven komen, en dat is prachtig om te zien! En dat vonden de makers van de volgende 9 cannabis video’s ook.

Een cannabis timelapse video legt de verborgen bewegingen van wietplanten bloot. Je zou het misschien niet zeggen, maar wietplanten bewegen hun bladeren dagelijks op en neer en krullen zich in een maand of drie een weg omhoog richting het licht. Zet er een mooi muziekje onder en je krijgt prachtige films, check it out!

9 Cannabis Growing Timelapse – 2:23 min.

Onder het genot van bombastische klassiek muziek van James Horner zie je hoe wietzaden ontkiemen en zich een weg uit de grond worstelen. Het zaailing stadium is goed vertegenwoordigd in deze video maar dat maakt hem er niet minder mooi op.

8. Cannabis grow Timelapse – 2:29 min.

In tegenstelling tot video nummer 10, zien we in deze nummer 9 de hele cyclus van de plant. In 2:29 minuten gaan we van zaailing naar oogstbare toppen. Wederom voorzien van bombastische klassieke muziek. Genieten!

7. Marijuana Growing Time Lapse Video LED’s BEAT HID! – 4:45 min.

Deze timelapse is dan misschien iets minder kunstzinnig, we weten wel meer van de planten. Zo hebben we het om de soort Jack the Ripper en staan ze onder een 500 Watt led kweeklamp. De video is bedoeld als reclame voor de led, maar desalniettemin een genot om naar te kijken.

6. Cannabis Grow: Marijuana Seed Germination Time Lapse – 1:53 min.

In deze film zien we de vegetatieve fase van vier wietplanten. Beethoven verzorgt de pianomuziek. Een korte film, maar wel leerzaam. Bloeiverschijnselen hebben we in deze niet kunnen spotten.

5. BORN TO BE WEED – CANNABIS STOP MOTION – SKUNK1BERRI © – 2:41 min.

Een andere techniek om een cannabis timelapse video te maken is door middel van stop-motion. Dat is in deze video uitstekend gedaan. We zien een zaadje een jiffy-pot opzoeken, ontkiemen en dan naar buiten gaan om uit te groeien tot een grote en vrolijk dansende balkon wietplant. Uiteindelijk maakt de oogst het cirkeltje weer rond.

4. Marijuana Timelapse closeup of flower forming (60 days) – 0:57 min.

Geen muziek in deze timelapse en ook geen zaailingen voor de verandering. Wel een geweldige film van de bloeifase van een Green Cush plant. 90 Dagen samengeperst in nog geen minuut.

3. 6-month time lapse of The Oregonian’s marijuana plants growing – 1:09

6 Maanden is een behoorlijk lang leven voor een wietplant binnen, maar toch stond de camera zo lang op deze planten gericht om de timelapse te kunnen maken. Vrolijke belletjes doen denken aan een kinderprogramma maar dat is het allerminst. Wil je de planten ook in geschrift volgen, klik dan hier voor de bijbehorende kweekverslagen.

2. Topping marijuana timelapse – 1:05 min.

In deze timelapse geen cyclus en ook niet alleen de groei- of bloeifase, maar je ziet live wat er gebeurd wanneer je een wietplant topt. Leerzaam!

1. Cannabis Timelapse 4k – 0:28

Een timelapse film van een paar plantjes is leuk, maar om een professionele kwekerij tot bloei te zien komen is pas echt genieten. In deze film zien we dat de planten starten na een grote snoeibeurt die ook wel schwazzen genoemd wordt, het zou 1,36 kilo per lamp moeten opleveren…

[Openingsfoto: bondgrunge, Shutterstock]
(advertenties)