(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

In Beverwijk heeft de politiek haar prioriteiten goed op orde. Niks drukte maken om corona en/of ongeoorloofde handel op de beroemde zwarte markt. Nee, de gemeenteraad heeft unaniem besloten dat het college op werkbezoek moet naar coffeeshops. Reden? Al die rondzwervende plastic hulzen van voorgedraaide jointjes!

Beverwijk zucht onder kapotte plastic jointpijpjes

‘Er moet iets gedaan worden tegen de rondzwervende en vaak kapotgetrapte plastic jointpijpjes. Daartoe heeft de gemeenteraad het college in Beverwijk opgeroepen, dat kon rekenen op unanieme steun.’

Aldus een alarmerend bericht van de regionale website NH Nieuws afgelopen dinsdag.

Nieuws dat ze zich bij Life, Taffne, Splif en Stingray – de vier coffeeshops in Beverwijk, dat ruim veertigduizend inwoners telt – mogen aantrekken, want het zijn hun klanten die de gemeenteraad over de rooie hebben geholpen met hun achteloos weggegooide verpakkingen van voorgedraaide jonko’s.

Overdrijven is een kunst

Nou kan je het natuurlijk ook wel allemaal wat overdrijven. Zoals die weggemopte joint tubes als ‘gevaarlijk voor jonge kinderen’ bestempelen.

Dan lusten wij er nog wel een paar. Wat te denken van lege blikjes waar onze kwetsbare jeugd zich de tere handjes aan kan openhalen? Of vieze met coronavirus besmette half opgerookte peuken die je overal en nergens op straat ziet liggen… wat als onze onnozele kids die in hun gretige kindermondjes stoppen?!

Maar alternatieven genoeg, zelfs van hennep!

Waar de gemeenteraad van Beverwijk dan wel weer een punt heeft, is de belasting van het milieu. Al dat plastic is natuurlijk slecht voor het milieu. Vandaar dat we de motie waarin B&W (nee, niet de auto maar het college van Burgemeester & Wethouders) wordt opgeroepen naar de coffeeshops te gaan, uiteindelijk ook steunen.

Want praten over alternatieven voor plastic, dat moet kunnen. Of je heft voortaan statiegeld op dat plastic jointpijpje, wedden dat er dan een stuk minder wordt weg gepleurd op straat?

Iemand trouwens al aan dat super-duurzame en milieuvriendelijke hennep gedacht als alternatief verpakkingsmateriaal voor voorgedraaide joints? Nee? Jammer, want het bestaat wel al hoor, kijk maar!

En er zijn ook joint tubes verkrijgbaar gemaakt van gerecycled plastic dat uit de oceaan is gevist, dan ben je dus ook lekker bezig, zeker omdat deze ook nog eens als ‘child resistant’ worden aangeprezen door de fabrikant (iets met 2 vliegen en 1 klap):

[openingsfoto: Howard Welch/Shutterstock]
(advertenties)