(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Mocht er een video van zijn geschoten, dan had die mooi als lesmateriaal op een rijschool kunnen dienen als voorbeeld van hoe het beslist NIET moet. Want dat deze 29-jarige automobilist in Lelystad zijn wiet verspeelde aan de politie is volkomen en uitermate terecht zijn eigen stomme schuld. En wel hierom.

Verkeerde move in het verkeer

Over naar ’s lands jongste provincie, afgelopen  donderdagavond. Op de Larserdreef in de provinciale hoofdstad Lelystad was een politiepatrouille – verstopt in een onopvallende dienstauto – op zoek naar extra inkomsten overtredingen van de (verkeers)wet. Nou, die werden hen gratis en voor niks in de schoot geworpen door onze hoofdpersoon!

Om te beginnen werden de agenten zowat van de weg geramd door meneer, omdat die ineens van rijstrook wisselde. Moet je niet doen en al helemaal niet bij politieagenten natuurlijk. Die besloten de automobilist dan ook per direct te volgen.

Maak het politie maar makkelijk

Wat schetst hun verbazing als de smerissen zien dat de auto via ‘een ietwat vreemde route naar een voor ons bekende locatie rijdt’, zoals de Landelijke Eenheid Noordwest op zijn Facebookpagina meldt over de zaak. De gast kart namelijk naar het POLITIEBUREAU in Lelystad, echt waar.

Aldaar wordt de onzalige Lelystedeling gecontroleerd. Hij vertelt de agenten doodleuk dat ie ‘geen rijbewijs of paspoort meer had en dat hij net naar het bureau ging om daar melding van te maken’.

Maar ja, geef de dienders 1 vinger en ze grijpen je hele hand(el). De politie: ‘Doordat de bestuurder geen identiteitsbewijs toonde kregen wij de bevoegdheid om de bestuurder te fouilleren en de auto te doorzoeken. Daar hebben we gebruik van gemaakt en hierbij vonden wij een forse hoeveelheid zakjes met hennep.’

Driedubbele aanklacht

Mooie verzameling zakjes wiet inderdaad, zo op het blote oog van een tientje. Bestemd voor de (illegale) handel, dat ziet Stevie Wonder nog wel. Behalve een aanklacht wegens drugshandel, kreeg de 29-jarige man nóg twee extra bekeuringen aangesmeerd voor verkeersovertredingen, waaronder het rijden met een verlopen rijbewijs…

(advertenties)