(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Hoewel ze de hasj praktisch hebben uitgevonden in het Midden-Oosten, moet je er anno 2020 toch echt niet gepakt worden met cannabis. Neem Dubai, het zelfverklaarde shopping paradijs voor westerlingen waar ze bepaald niet op een aircootje meer of minder kijken.

Effe naar Dubai vliegen

Dubai is een razend populair oord voor mensen die willen shoppen – je vliegt er met Transavia al voor 149 euro direct naartoe – en na of voor dat harde werken op het strand willen liggen. Maar doe dat chillen nou alsjeblieft niet stoned/high en neem nog geen grammetje shit mee, want voor je het weet draait je stedentripje uit op een jarenlang verblijf achter slot en grendel in zo’n godvergeten bloedheet oord.

Via de regionale nieuwssite Khaleej Times vernemen we het trieste relaas van het nieuwste slachtoffer van de zero-tolerance in Dubai. Zondag bracht men daar het nieuws ‘Dubai visitor caught with marijuana at airport gets 10 years in jail‘.

De betreffende bezoeker is een Aziatische jongeman van 24 jaar oud. Naam en land van herkomst zijn niet nader bekendgemaakt. Op 3 maart – dus echt nét voordat de totale wereld in lockdown ging – komt hij aan op Dubai International Airport. Hij zal de stad Dubai zelf echter nooit te zien krijgen.

Computer says NO

Op een of andere manier loopt de Aziaat in het snotje bij de douaniers op het vliegveld. “Nadat zijn bagage door de röntgendetector was gehaald om acht uur ’s ochtends, doorzochten we zijn bagage en vonden de marihuana verstopt in katoenen shoppers”, zo verklaart een agent tijdens de rechtszaak afgelopen week.

En we hebben het hier niet over twee half opgerookt jointjes links of een vergeten gripzakje met restjes wiet van een coffeeshop-afhaalbezoek rechts… de arme duivel heeft 6,1 kilo wiet bij zich.

Artist impression van Dubai-gate…

En hadden we al gezegd dat ze in Dubai nog geen half grammetje tolereren? Het zal verder wellicht geen verbazing wekken dat de jongeman zich dus al sinds diezelfde onzalige 3 maart in een cel bevindt, daarginds in de Verenigde Arabische Emiraten.

Driedubbel zwaar gestraft

Voorlopig – of beter gezegd; nog heel lang – zal hij daar ook niet uitkomen, uit die cel. De Dubai Court of First Instance kende geen genade, paste de wet toe en veroordeelde de wietsmokkelaar wegens ‘import en bezit van’ 6 kilo wiet tot een gevangenisstraf van 10 jaar.

Daar bovenop smeerde de rechter hem ook nog een geldboete van 50.000 Dubai Dirham aan, wat gelijk staat aan 12-duizend plus 20 euro bij de wisselkoers van vandaag maandag 6 juli.

Is het onnoemelijke leed daarmee geleden voor deze ongelukkige uit Azië? Nog niet helemaal; als ie zijn tien jaar heeft uitgediend en ook de 12k aan geld nog op miraculeuze wijze weet op te hoesten… dan wordt hij onmiddellijk gedeporteerd uit Dubai!

LEES OOK:   Britse vrouw krijgt 10 jaar cel in Dubai voor CBD-olie

[illustratie: Alexander Alexanderov/Shutterstock]
(advertenties)