(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

In het kader van 2-berichten-voor-de-prijs-van-1 aandacht voor het fenomeen wijkagent. Die loopt zoals jullie misschien wel uit eigen vervelende ervaring weten, voorop in de Hollandse Hennepoorlog. Nooit te beroerd om ergens – al dan niet na een laffe, anonieme tip – wietplanten uit de pot te trekken. En daar lopen ze dan ook nog trots op te doen op hun sociale mediakanalen. Dubbele aflevering van deze blijkbaar nimmer eindigende realityserie, die zich dit keer diep in Limburg in Maastricht en Geleen afspeelt.

Wijkagent 1 – Simone ‘alweer hennep’ Lucassen (Maastricht)

Negenhonderd slachtoffers vielen er te betreuren afgelopen donderdag dankzij wijkagent Simone (links op de foto) en een collega. Haar nieuwste actie kan Simone blijkbaar nog maar matig bekoren, want ze opent het bericht over haar heldendaad aan het Brandenburgerplein met de woorden: ‘alweer hennep’.

En dat nog wel in haar eigen wijkje Mariaberg, het moet niet gekker worden mensen. Denk nu trouwens niet: wat een geweldige speurneus (heeft) die Simone, want ook deze opruimactie kwam tot stand dankzij een MMA zoals dat in politiejargon heet. Inderdaad; MMA staat voor ‘meld misdaad anoniem’. En dat doen ze klaarblijkelijk heel graag daar in Mariaberg, gezien die ‘alweer hennep’-verzuchting van Simone’s Facebookpost.

Wijkagent 2 – Rick ‘hennep no way’ Thieme (Geleen)

Nee dan wijkagent Rick, verantwoordelijk voor het centrum van Geleen. Die is nog oprecht blij, met opgestoken duim en al, met een wietbust! Vrolijk poseert hij zaterdag op zijn Instagram bij een tent van een ander, in dit geval de zeker en vast treurende eigenaar van 470 wietplanten.

Ook die zijn inmiddels uiteraard vernietigd en ook hier gebeurde dat niet direct door de speurneus van Rick, maar door een ‘melding van een oplettende buurtbewoner’. Die stuurde de politie rechtstreeks naar een bedrijfspand in het centrum van Geleen en de rest van het verhaal kunnen wij en jullie zo onderhand wel dromen. Stoere Rick zwaait de stervende wietplanten uit met een serie ferme hashtags en daarmee sluiten we dit verhaaltje af. Maar het wordt gegarandeerd vervolgd, binnenkort zelfs al weer vrezen we…

(advertenties)