(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Niet dat wij nou heel graag heel ordinair willen zijn, maar hoe moet je in godsnaam een nieuwsbericht ‘koppen’ waarin een vrouw wordt bestraft voor het smokkelen van wiet in haar… eh, edele delen? Lastig. Bovendien faalde onze landgenote ook nog eens grandioos, waardoor zij voorlopig op kosten van de Belgische belastingbetalers op staatsvakantie is.

Puta Punta Cana

De naakte feiten dan maar. Op 25 februari, dus net voordat de coronashit alle vliegverkeer plat legde, wilde onze landgenote op een vlucht naar Punta Cana in de Dominicaanse Republiek stappen. Vanuit België dus, maar dat had ze wellicht beter niet kunnen doen. Want bij de zuiderburen houden de autoriteiten niet – of nog minder als je wil – van wiet dan wij. En wiet had deze vrouw bij zich.

De aap komt uit de…

Dat verklaart wellicht waarom ze weigerde om een urinetest af te leggen toen de douane haar eruit pikte voor controle. Vervolgens werd haar verteld dat ze dan naar het UZ in Jette zou worden overgebracht voor extra controle. Daar had de Nederlandse zo weinig trek in (en wij begrijpen reeds waarom) dat de aap uit de mouw kwam. Of beter gezegd: uit de poes.

Want daar, zo vertelde de vrouw zelf, zat 150 gram cannabis in verstopt. Nee, nu gaan wij geen flauwe grappen maken over de omvang van de betreffende poes, maar iedereen die wel eens voor een tientje of geeltje wiet in de coffeeshop heeft gekocht kan zich wel iets voorstellen bij een hoeveelheid van 150 gram, nietwaar?

LEES OOK:   Kijk! Zo ziet 100 gram wiet eruit

Poes met wiet. [foto: Amanda TQ/Shutterstock]

Afleidingsmanoeuvre

Hoe dan ook, de vrouw was er gloeiend bij zogezegd. Ze probeerde zich er in eerste instantie nog onderuit te lullen door te zeggen dat ze ertoe gedwongen was. Maar al vlug gaf ze toch toe dat het vrijwillig was. “Alleen met de manier waarop was ik niet akkoord”, verklaarde ze.

De advocaat van de Nederlandse weet wel waarom de vrouw zwijgt. In de krant Het Laatste Nieuws zegt mr. Nicolas Vandersmissen: “Ze weet ook dat de opdrachtgevers in haar buurt in Nederland wonen en dat die weten dat ze een zoontje heeft.”

Volgens hem zijn de 150 gram plus de vrouw puur gebruikt als afleiding en wel ‘voor andere transacties op dezelfde vlucht’. Gelukkig voor het lijdend voorwerp in kwestie ging de rechter in Halle-Vilvoorde hierin mee. De Nederlandse krijgt ‘slechts’ een gevangenisstraf van 2 jaar, waarvan ook nog eens de helft voorwaardelijk…

[openingsbeeld:  PRO Stock Professional/Shutterstock]
(advertentie)