(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

En daar is ie weer: de wietgrinder in de vorm van een handgranaat die voor paniek zorgt. Dit keer was het de beurt aan Birmingham New Station, waar honderden reizigers tijdens de spits een extra broodje frikandel konden gaan kopen omdat het station werd ontruimd vanwege een ‘verdacht voorwerp’. Heel grappig wellicht voor de gast die de granaatgrinder achterliet en zijn beste vrienden.

Chaos tijdens spitsuur

Laat het maar aan de Britse media over om met goeie koppen te komen bij de nieuwsberichten over de chaos op het drukste openbaar vervoerstation van heel Groot-Brittannië buiten Londen. ‘Birmingham New Street reopens following evacuation but faces SEVERE delays after cannabis grinder shaped like a grenade sparked rush hour chaos‘, kopt The Daily Mail bijvoorbeeld.

Watskeburt? Iemand – wellicht de granaatgrinder grapjas zelf, wie zal het zeggen tegenwoordig – meldde maandag rond drie uur ’s middags dat er een ‘verdacht pakje’ op een van de perrons lag. En omdat een verdacht pakje na 9/11 voor nogal wat paniek zorgt, kwamen er direct de nodige autoriteiten in actie.

Geen halve maatregelen

Leden van de West Midlands Ambulance Service, West Midlands Police, de West Midlands Fire Service en natuurlijk de British Transport Police gingen aan de slag. Ondertussen was het superdrukke station vanzelfsprekend ontruimd en honderden reizigers werden geëvacueerd en moesten buiten wachten op hoe het zou aflopen. Alle treinverkeer van en naar Birmingham New Street Station werd direct gecanceld.

Wel spannend allemaal, zoals deze post op de sociale media van een getroffen forens duidelijk maakt:

Einde oefening

De experts van de overheidsdiensten ontdekten dat het verdachte voorwerp op een van de perrons ‘in werkelijkheid een cannabis grinder in de vorm van een granaat was’. Vanaf 16:40 uur (dus bijna helemaal 100% goed getimed door de stoner grappenmaker, slechts 20 minuten ernaast gemikt) mochten er weer reizigers naar binnen.

“The item has now been assessed by specialist officers and is no longer being treated as suspicious”, verklaart de British Transport Police redelijk gortdroog op dat moment.

Maar ja, toen was de avondspits al begonnen en de tyfuszooi die de grinder in het dienstschema had veroorzaakt duurde nog lang voort. ‘De verstoring duurt naar verwachting nog de rest van de dag’, berichtten de mensen die dat vakmatig enigszins acceptabel kunnen inschatten maandagmiddag laat. De spitsreizigers moesten maar rekening houden met vertragingen tot honderd minuten…

Niet de eerste keer

Een geweldig goed geslaagde stoner prank dus, tenminste voor de uitvoerders. Maar helemaal origineel is de granaatgrindergrap nu ook weer niet te noemen. Uit eigen CNNBS-archief visten we deze eerder … ahum, misverstanden rondom die geinige verkruimeldingen op:

(advertentie)