(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Het is inmiddels een echte klassieker binnen het uitgestrekte veld van wietgrappen: de handgranaat-grinder. Altijd goed om iemand of zelfs een heel vliegveld de stuipen op het lijf te jagen. En helemaal als ‘ze’ het pas laat doorhebben en daarom alle toeters en bellen uit de kast halen vanwege het ‘verdachte pakketje’. Enter Eindhoven Airport op Cyber Monday!

Eindhoven, nog steeds en opnieuw de gekste

Iedereen weet ondertussen wel dat je niet meer de grap moet maken om keihard ‘BOM’ te roepen op een vliegveld. Te afgezaagd en bovendien sinds 9/11 een garantie voor een snelle arrestatie, inclusief het nodige geweld dat nu eenmaal inherent is aan het uitschakelen van ’terroristen’.

Nee, dan is het achterlaten van een handgranaat (lees; wietgrinder) op een openbare plek waar liefst heel veel mensen komen (lees; station of vliegveld) een stuk grappiger. Enter Eindhoven, de stad die zoals we maandag al in een ander artikel opmerkten zichzelf graag omschrijft als: de gekste!

LEES OOK:  Vliegen met granaat-grinder vol wiet…

Grootschalig opschalen

Een hoop spektakel maandagochtend in de aankomsthal van Eindhoven Airport. Niet omdat de voetballers van PSV er landen na de zoveelste nederlaag van het seizoen, maar omdat er een verdacht pakketje werd gevonden. Aangezien iedereen sinds de vakkundige sloop van de Twin Towers bij zoiets direct aan het ergste denkt – het is een bom! – schaalden de hulpdiensten meteen grootschalig op, zoals dat in vakjargon heet als men bedoelt dat er complete paniek uitbreekt.

‘De marechaussee sloot maandagochtend een gedeelte van de aankomsthal af voor de melding. Meerdere hulpdiensten waren aanwezig bij het vliegveld. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) was ook ter plaatse en deed onderzoek’, schrijft het Algemeen Dagblad bijvoorbeeld.

Een volledig ontmantelde handgranaat grinder – o.a. HIER te koop bij Zamnesia voor slechts 11,25 euro

Live (mee)bibberen via Twitter

De reizigers, zowel vertrekkende als aankomende, moesten dat doen via een achteringang en een nooduitgang. Een EOD-mannetje ging verkleed als een groen Michelin-mannetje naar binnen, en raapte bij de stoeltjes waar het verdachte pakketje lag met gevaar voor eigen leven de handgranaat op.

De communicatie over het maandagochtendgebeuren werd verzorgd door de Koninklijke Marechaussee. Inderdaad dezelfde club die – net als de politie – steen en been klaagt over de onmenselijke werkdruk. Nou ja, na vier twitterberichten waarin melding werd gemaakt van het verdachte pakketje en het lopende onderzoek daarnaar, kon men uiteindelijk dit aan de verontruste burgers meedelen:

Haha, kruiden… wat een goeie grap zeg!

LEES OOK:  Vliegveld Argentinië ontruimd om handgranaat-grinder

(advertentie)