(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Theoretisch gesproken huldigen wij het standpunt: hoe meer cannabis consumenten hoe beter! Maar uitzonderingen zijn er om regels te bevestigen. En dus willen we de navolgende Belgische jongeman liever NIET opnemen in onze gelederen, omdat hij zowel zijn bloedeigen moeder als z’n kleine zusje en broertje stelselmatig mishandelt. Watskeburt?

Dansen voor de duvel

Sommige mensen zijn te stom om voor de duvel te dansen, zoals dat dan zo fraai heet in de bekende volksmond. Nou, in Kortrijk loopt in ieder geval zo’n menselijk rund rond: een dit jaar 18 geworden jongeman die maandag in de rechtbank stond op beschuldiging van het meerdere malen slaan van zijn familie.

Over een vader wordt met geen woord gerept door de Vlaamse media. Wellicht dat dit het ontspoorde gedrag van de zoon verklaart. Gedrag waarvoor de beklaagde ‘al ontelbare vermaningen kreeg door de jeugdrechter’, aldus Het Laatste Nieuws. Maar bij echte stomme runderen helpt vermanen vanzelfsprekend niet, daar moet zwaarder geschut tegen worden ingezet. Enter de 18+ rechter.

Zusje pikt het niet meer

Het zal je kind maar wezen, nog zo’n klassiek gezegde dat hier opgaat. Want de net meerderjarige jongeman sloeg zijn familieleden diverse keren afgelopen jaar. “Hij greep daarbij ook zijn moeder naar de keel, veegde zijn snot af aan het gezicht van zijn zusje en beet hen ook”, vertelt de openbaar aanklager.

We zeggen het zelden maar nu wel: stop in godsnaam met wiet jongeman uit Kortrijk, jij hoort niet bij ons! [beeld: Sangoiri/Shutterstock]

In april werd het huiselijk kindergeweld zo heftig dat het zusje het alarmnummer belde, nadat ze weer eens slaag kreeg van haar broer. De kwezel gaf voor de rechter dat slaan ronduit toe, maar ontkende dat ie zijn bloedeigen moeder de keel had dichtgeknepen. Hoe de verwondingen dan rond op haar hals waren gekomen? “Dat kwam door een kast die ik had omgeduwd.”

Bizarre reden om te meppen

Tja, alsof dát wel normaal is, een kast omduwen richting je moeder. Maar het ergste – en de reden waarom wij deze 18-jarige minkukel liever niet tot de onzen willen rekenen – komt nog.

Meneertje sloeg er volgens het openbaar ministerie namelijk ook een keer op los – let even op – “OMDAT HIJ GEEN GELD KREEG OM CANNABIS MEE TE KOPEN”.

Laten we voor de verandering eens hopen dat de eis in deze zaak ook de uiteindelijke straf wordt: 8 maanden celstraf + een geldboete van 400 euro.

De dag voor kerstavond doet de 18+ rechter uitspraak…

[openingsbeeld: Aleutie/Shutterstock]
(advertenties)