(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Levende countrylegende en eeuwige cannabis-activist Willie Nelson hangt op de gezegende leeftijd van 86 jaar de joint voorgoed aan de wilgen. Nee, hij is niet dood hoor. Integendeel, de muzikant en eigenaar van zijn eigen wietmerk Willie’s Reserve deed de stopmelding tijdens een live concert in Texas. Wat dan de reden is? Ademhalingsproblemen.

Brekende concertbabbel

Wij hadden eigenlijk verwacht dat Willie Nelson pas zou stoppen met het roken van joints als ie ook stopt met leven. Dat moment komt gezien de respectabele leeftijd – Willie Hugh Nelson kwam op 29 april 1933 in Texas ter wereld – én de nogal heftige levensstijl van de muzikant relatief dichtbij.

Maar nee hoor, nog bij leven en welzijn stopt onze countryheld ermee en dat deelde hij dus hoogstpersoonlijk mee, midden in een uitverkocht concert in het Majestic Theater in de Texaanse stad San Antonio!

LEES OOK: 

‘Longen mishandeld’

Watskeburt, hoe kan het dat deze hardcore wietactivist die al tientallen jaren openlijk pleit voor legalisering van ons favoriete genotsmiddel er de brui aan geeft? Nou, dat heeft alles met de toch enigszins broze gezondheid van ’s mans longen te maken.

Aan al die jaren van wiet roken – de favoriete manier van Willie om cannabis te consumeren – komt nu een einde, omdat de zanger naar eigen zeggen niet erg goed met zijn longen omging. “Ik heb mijn longen aardig mishandeld in het verleden, dus ademhalen gaat tegenwoordig iets moeilijker en ik moet voorzichtig zijn”, zo vertelt de Amerikaan tegenover de lokale nieuwszender KSAT.com.

 

Zijn humor zal Willie Nelson nooit verliezen. “Ik begon ooit met het roken van boomschors en ging van daaruit naar sigaretten naar whatever. En dat heeft me bijna de dood ingejaagd.” Maar dat deed het niet, en nu heeft de krasse knar dus besloten om ook te stoppen met het roken van wiet:

“I don’t smoke anymore – take better care of myself”

Oh ja, voor al diegenen die nu speculeren dat de gezondheidsproblemen van Willie een voorbode zijn van een rasse dood.  “I don’t give a fuck. I’m here, I’m glad to be here. I’m lucky to be here”, zegt ie tegen de Texaanse media.

[tekst gaat verder onder de foto]

Zijn eigen Willie’s Reserve chocolade met THC en/of CBD erin. Willie Nelson hoeft niet bij de pakken neer te zitten nu hij niet meer kan blowen! [foto: Sterling Munksgard/Shutterstock]

Willie Nelson is dol op de bus

Toch betekenen de ademhalingsproblemen niet dat Willie Nelson naast het blowen ook het optreden eraan geeft. “Ik hou van de tourbus, dit is mijn thuis.” Optreden is de sleutel naar geluk en gezondheid. “Het is een uitwisseling van energie. Het publiek geeft mij een hoop positieve energie en ik hoop dat ik hen een hoop positieve energie terug kan geven. Voor een uurtje kunnen ze ontsnappen aan alles wat ze niet leuk vinden.”

Tja. Wij denken zomaar dat Willie ook wel weet dat er anno 2019 nog veel andere consumptiemethoden voor wiet bestaan, naast blowen. Sterker nog, hij brengt samen met zijn vrouw THC-infused chocolade op de markt… En over zijn spijsvertering hebben we geen enkel klaagwoord gehoord 😉

[openingsfoto: Sterling Munksgard/Shutterstock]
(advertenties)