(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Lachend poseren – met je duim omlaag – als politieagent in functie bij andermans leed. Het kan, mag en gebeurt allemaal in Nederwietland. Neem wijkagent Rick hier, die de politieknuppel laat zwaaien in het centrum van Geleen en de wijk Krawinkel. Onder de strijdkreet ‘Hennep in de wijk NO WAY’ deelt hij op Instagram zijn nieuwste succes met de burgers.

Rick gaat op plantenjacht na anonieme tip

Maandag trokken Rick en consorten ten strijde tegen plantjes in het centrum van Geleen. ‘In totaal werden zo’n 250 planten en een hennepkwekerij aangetroffen. De politie drong de woningen binnen na meldingen via Meld Misdaad Anoniem’, schrijft dagblad De Limburger erover. Tja, het zal eens uit eigen speurwerk voortkomen.

Hoe dan ook, wij werden vooral recht in het groene hart getroffen door de manier waarop wijkagent Rick Thieme op zijn Instagram poseert, nadat ie de anonieme tip heeft opgevolgd en op het punt staat om iemand van zijn wietplantjes te ontdoen:

Duimpje omlaag, duimpje omhoog

Op een of andere manier komt die kop van Rick en ook zijn manier van poseren ons bekend voor. En verdomd, hij blijkt inderdaad al eerder gefigureerd te hebben in de CNNBS-kolommen! Op 28 augustus 2020 om precies te zijn, in het schitterende journalistieke werkstuk ‘Instagram Top 13 • NL smerissen met (afgepakte) wiet‘.

Met dezelfde waanzinnig strijdkreet ‘Hennep in de wijk No Way’ ook nog eens, blijkbaar gelooft deze diender heilig in de war on drugs daar in het Limburgse heuvelland.

Alleen zit ons toch één dingetje dwars: vorige zomer poseerde Rick nog met de duim 180 graden de andere kant op, ofwel omhoog. Wat moeten wij daar nu weer van denken?!

(advertentie)