(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Eindelijk weer eens iets fatsoenlijks op de kijkbuis maandagavond. Niemand minder dan de bekende documentairemaker Frans Bromet maakte voor KRO-NCRV een film over het aanstaande wietexperiment: ‘Legale wiet’.  Maar als je niet meer wil wachten, kun je de docu nu al streamen ook!

Frans Bromet duikt in de wiet

Als het goed is gaat ergens in de tweede helft van volgend jaar het roemruchte Experiment Gesloten Coffeeshopketen van start, beter bekend als het wietexperiment. De bedoeling is om 4 tot 5,5 jaar lang in 77 coffeeshops in 10 gemeenten te gaan testen met gereguleerde cannabisverkoop, om te onderzoeken welke effecten dat heeft op met name de criminaliteit en volksgezondheid.

Als aardige opwarmer en tegelijk zoethoudertje voor het ellenlange wachten op dit experiment, schotelt de publieke omroep ons maandag 6 december de documentaire ‘Legale wiet’ voor. Gemaakt door ’s lands beroemdste – en onbedoeld ook de grappigste – filmmaker Frans Bromet (77). Wikipedia: ‘Bromets nasale en wat slepende stem en droge opmerkingen zijn zijn handelsmerk’.

Project C, stichting Join Us en coffeeshops

Goed, wat kun je verwachten van de 55 minuten durende Bromet-docu? Dit meldt de site van 2Doc over de inhoud:

Geen (zin in) TV? Streamen kan nu al!

De uitzending van de docu op televisie is vanavond om half negen op NPO2.

Gaan zitten wachten tot de publieke omroep je iets voorschotelt op tv is heel erg vorige eeuw. Want internet en streamen en zo. Daarom voor de moderne mensch hier alvast de stream van ‘Legale wiet’:

(advertenties)