(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Dit is weer eens iets anders dan die anti-drugs spotjes en über-serieuze overheidscampagnes met opgeheven vingertjes, waarmee de wereldbevolking decennia lang geteisterd werd. Het ministerie van Health & Welness op Jamaica tekent voor een unieke voorlichtingscampagne op aarde: GOOD GANJA SENSE.

Het volk voorlichten (en niet oplichten)

Zoals jullie wellicht weten is cannabis op het Caribische eiland sinds enige jaren legaal. Tenminste voor medicinaal, religieus en wetenschappelijk gebruik, maar daar valt wel zo’n beetje alles onder met wat goeie wil plus een ruime interpretatie van de definities ‘medicinaal’ en ‘religieus’.

Toch leven er zelfs op Jamaica, dat toch minstens zo’n bad ass wietreputatie heeft als Nederland, nog mythes, misverstanden en vooroordelen over cannabis, het is nauwelijks te geloven.

Om die eens onderuit te schoffelen en het volk up to date te brengen met ‘cannabis anno 2021’ – inclusief de vele economische mogelijkheden om legaal geld te verdienen met het spul – is er een speciale Good Ganja Sense-website gelanceerd!

LEES OOKJamaica opent wietwinkel op (seks)resort Hedonism II

Women in Ganja

De Jamaicaanse burger vindt er artikelen, bronnen en informatie over de medicinale kwaliteiten van wiet, de wet, de handel in wiet én er worden dus misverstanden en mythes over cannabis gedebunkt. Het is meest veelzijdige plant op aarde, zeggen ze niet voor niks over cannabis/wiet/ganja. Ze hebben ook wel eens gelijk hoor.

Soit. Op de site en met de overheidscampagne worden veel wetenschappelijke feiten gepresenteerd over cannabis, en er worden activiteiten als hieronder aangeprezen; een cannabis netwerk-event voor Jamaicaanse vrouwen:

Stap in een bus met wietreclame

Ook rijden er dus bussen rond op Jamaica die ‘pro-wiet’ versierd zijn met reclamemateriaal, geweldig gewoon:

Vrolijke voorlichting 🙂

Om de campagne nóg wat extra swung te geven, dropte het Ministerie van Gezondheid & Welzijn ook nog een Good Ganja Sense-video.

Ook iets wat je toch zelden of nooit eerder in je leven hebt gezien, afkomstig van een – echt waar – overheidsministerie. Nog een fijne dag verder.

(advertenties)