(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Na al die jaren schrijven over cannabis in al zijn vreemde, spannende, belachelijke, heftige, geneeskrachtige en mooie vormen, raakten wij op de redactie van CNNBS toch nog tot tranen toe geroerd door het verhaal – en zeker ook de begeleidende foto’s – van Jeremiah. Die rijdt voor Thanksgiving 14 uur met de auto vanuit Colorado naar zijn oma in Chicago, die op sterven ligt, om samen met haar nog een jointje te roken. ‘Now my favorite memory. My favorite joint I ever smoked’, zegt Jeremiah. 

Licht in donkere tijden

Het verhaal van Jeremiah ging en gaat als een dolle viral op de sociale media, en volkomen terecht. Het is namelijk een ontroerend verhaal, dat ook nog eens perfect past in deze donkere tijden.

Een jaar geleden overtuigde een vriendin – Casey – hem ervan om ondanks de lockdown en corona ellende toch de auto te pakken om met Thanksgiving zijn familie te bezoeken. Met name omdat zijn oma op sterven ligt, uitbehandeld voor kanker. Veertien uur deed Jeremiah er over voordat ie een bordje met kalkoen kon eten bij zijn familie.

Die lange autotrip werd ‘de beste beslissing’ van zijn leven, aldus Jeremiah. Waarom? Dit is wat hij er toen over schreef op Facebook, vergezeld van een aantal zeldzaam mooie ‘cannabis foto’s’:

Elk einde is ook een nieuw begin…

Super mooie intieme en ontroerende momenten, met een hoofdrol voor die ene prachtige laatste joint (voor oma, niet voor Jeremiah natuurlijk). Maar het verhaal houdt hiermee nog niet op.

Vriendin Casey, die hem aanraadde om toch de auto te pakken om nog een keer zijn oma te zien, werd na terugkomst van Jeremiah in Colorado ook ZIJN vriendin. Als in een liefdesrelatie dus.

En één jaar na bovenstaande laatste ontmoeting met zijn oma, kondigen Jeremiah & Casey op Facebook opnieuw iets heel moois aan:

Geweldig verhaal toch? We sluiten af met een actuele foto van Jeremiah en Casey en…

(advertentie)