(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Black Friday kreeg op en rondom de Haaksbergerstraat in Enschede wel een heel letterlijke betekenis afgelopen vrijdagavond. In plaats van lekker online shoppen, moesten de bewoners van zestig huizen spoorslags op zoek naar kaarsen en theelichtjes aangezien de hele buurt in het donker werd gezet door de politie. Die was uiteraard weer eens bezig met haar kerntaak in deze turbulente tijden: het opsporen en vernietigen van planten!

Black wordt Anti-Green

Sterker nog; de hele Black Friday was door de Politie Oost-Nederland tot Anti-Green Day uitgeroepen, want in totaal werden er die dag negen panden doorzocht in het kader van een ‘onderzoek naar hennep- en stekkenteelt’. In Nijmegen, Ewijk, Goor en Enschede klopte er dus heel iemand anders dan de goedheiligman op de deur vorige vrijdag…

Hoewel er ook wat ‘extraatjes’ werden opgerold, zoals illegaal vuurwerk, een auto, cash geld en ‘diverse devices/gegevensdragers’, zoals de politie op haar landelijke website bericht over het vrijdagse geweld in Oost-Nederland, vormde de jacht op plantjes natuurlijk de absolute hoofdmoot.

Duizend illegale bewoners in één pand

En de hoofdprijs van de hoofdmoot was het huis van een 42-jarige man uit Enschede. Nou ja, niet direct het huis zelf of de kerel in kwestie, maar meer de duizend vrouwelijke bewoners van het pandje aan de Haaksbergerstraat. Dat zijn best veel wietplanten voor een huis, het dient gezegd.

Voor duizend dames moet je vanzelfsprekend heel wat stroom trekken om de hele mikmak te belichten, te verwarmen en te ventileren – erg belangrijk in coronatijden trouwens dat ventileren – maar dat kan vanwege het totaalverbod op cannabisplanten natuurlijk niet op een legale, wellicht fatsoenlijke wijze.

In politiejargon klinkt dat altijd zo: ‘Deze planten stonden in diverse ruimten en de manier waarop de elektriciteit was aangelegd in het pand leverde een gevaarlijke situatie op.’

RTV Oost heeft een filmpje van het gebeuren gemaakt. Dat zouden we graag rechtsreeks delen, maar die ‘share pijl’ op hun site doet niks, dus klik even op onderstaand fragment en kijk de donkere beelden daar:

60 woningen zonder stroom

Nu kunnen politiemensen bijna alles, maar van stroom voor duizend wietplanten hebben ze weinig kaas gegeten. Iemand anders mocht die gevaarlijke kastanjes uit het vuur halen, en dus werd er snel een medewerker van energiebedrijf Enexis opgetrommeld en naar voren geduwd.

De politie: ‘De medewerker van Enexis was genoodzaakt om de stroomvoorziening van 60 woningen te moeten onderbreken. Daarna kon op een veilige manier de kwekerij met 1000 planten worden ontmanteld.’ Pfff… gelukkig maar zeg. Enschede, Oost-Nederland en zelfs het ganse land zijn nu zeker en vast weer een stuk veiliger dan vóór deze Anti-Green waanzin op Black Friday.

[Openingsbeeld is een fragment uit de video van RTV Oost]

 

[!! Oh ja. In Duitsland, waar ze dus wiet legaal gaan maken, hebben onderzoekers uitgerekend wat je kan besparen aan politie- en justitiekosten in dat geval. Bij de buren gaat het om een jaarlijkse besparing van 1,3 miljard euro. Toch geen klein bier, maar hier gaan we gewoon lekker door met die stomme war on drugs oké?]
(advertenties)