(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Niet helemaal alleen voor eigen gebruik maar ook een beetje voor CNNBS, kweekte General Fry Ey de indica dominante Phatt Fruity van Barney’s Farm. De eerste keer was dat in de zomer waardoor een te hoge temperatuur ervoor zorgde dat de toppen niet lekker wilden uitharden. Kijken hoe het de tweede keer verging….

Hallo gasten, General Fry Eye hier met een kweekverslag van de Phatt Fruity, een wietsoort van Barney’s Farm. Ik begin het verslag zoals altijd met de genetica, in dit geval een kruising tussen Afghaanse, Noord Indiase en Mexicaanse wietsoorten. Een hybride dus met 70 procent indica- en 30 procent sativagenen. De indica invloed is goed op te merken aan de dikke indringende skunky rook die Phatt Fruity produceert.

Phatt Fruity

Precies zoals je van de Afghaanse en Indiase invloed zou verwachten voert een zoete en fruitige smaak hier boventoon en slaat het effect snel en hard in met een relaxed en kalmerend effect. Een van mijn vrienden die door pijnklachten geplaagd wordt, was enthousiast over de goede pijnverlichting die Phatt Fruity hem gaf.

Al was het zware effect iets teveel van het goede om in de morgen te roken, wanneer je nog van alles te doen hebt. Het effect is zwaar en loom ontspannen, geen activerende high waarbij gedachten alle kanten op gaan met deze soort.

Kortom, een heerlijke wietsoort om thuis op een regenachtige dag van te genieten maar geen wietsoort om overdag te roken op een dag met een volle agenda. Ik zou zeggen dat het een goede kalmerende medicinale wietsoort is om bijvoorbeeld na een paniek- of angstaanval te gebruiken.

Phatt Fruity, de eerste ronde

Laten we het over het kweken van Phatt Fruity hebben. Ik heb er rond de zomer van 2017 vier planten van gekweekt. Buiten was het toen best lekker weer hier in Schotland maar ik had tijdens de bloeifase moeite om de temperatuur in mijn kweektent onder de 28, 29 graden te houden.

Ik heb van alles geprobeerd maar lager dan 28 graden kreeg ik het op sommige dagen echt niet. Dit was een probleem waardoor de toppen in de zesde week van de bloeifase niet goed wilden uitharden. Uiteindelijk was de smaak gelukkig uitstekend en het oogstgewicht redelijk.

Wanneer ik mijn Phatt Fruity toppen vergelijk met die van de website van Barney’s Farm zie ik wel enige gelijkenis, alleen waren mijn toppen wat luchtiger. Ik was hier zoals je begrijpt niet helemaal happy mee en wilde een herkansing

Wanneer ik mijn Phatt Fruity toppen vergelijk met die van de website van Barney’s Farm zie ik wel enige gelijkenis, alleen waren mijn toppen wat luchtiger. Ik was hier zoals je begrijpt niet helemaal happy mee en wilde een herkansing. Daarom besloot ik de soort in de herfst nog eens een kans te geven, bij een wat lagere temperatuur; het was namelijk vrijwel zeker dat dat het probleem geweest was.

Phatt Fruity in de herkansing

De Phatt Fruity buds van de eerste ronde smaakten me goed en hadden ook een heerlijke geur en een prima THC-gehalte, alleen waren ze me te luchtig en niet compact genoeg. Een herkansing dus voor deze smakelijke wiet.

Deze keer ging ik voor negen planten en zorgde ervoor dat de temperatuur en de luchtcirculatie én de luchtvochtigheid, deze keer vanaf het allereerste begin goed was. Met wetenschappelijke precisie hield ik de pH- en EC-waardes bij. Kosten nog moeite zouden worden gespaard om deze ronde met succes (en dikke harde toppen) af te ronden.

Zoals eerder gezegd dacht ik dat de temperatuur het probleem was, maar ik wilde ervoor zorgen dat alles perfect zou gaan deze keer. Voor de zekerheid. En vanaf de eerste dag presteerden de negen Phatt Fruities dan ook uitstekend.

Ze groeiden mooi omhoog en in de breedte, ik liet ze zes weken groeien en gaf ze in de vijfde groeiweek voor het eerst plantenvoeding. Ik wilde ze vroeg in de kweek aan de voeding laten wennen maar hield de EC-waarde in het begin wel aan de lage kant.

In de zesde week heb ik de onderste takken verwijderd en de planten goed getraind zodat ze als negen gezonde en mooi donkergroene dames de bloeifase in zouden gaan.

Bloeien

Ook in de bloeifase hield ik alles met nauwkeurige precisie bij, net als ik in het begin van de groeifase had gedaan. Deze keer gaf de Phatt Fruity me dan ook geen problemen, met dank aan Jah. Alle negen groeiden ze zoals ik had gehoopt en in de derde bloeiweek zaten ze vol met beginnende topjes die in de vierde week goed naar elkaar toe groeiden.

De temperatuur was de eerste keer zeker het probleem geweest want deze tweede ronde verliep op rolletjes. Jah Rastafari, bedankt voor deze prachtige oogst

Ik ben blij dat ik kan zeggen dat de toppen in bloeiweek zes ook echt goed hard begonnen te worden. De planten zagen er smakelijk uit en ik gaf ze nog twee en een halve week. Volgens Barney’s Farm bloeit deze wietsoort tussen de vijftig en zestig dagen. Ik oogstte de mijne na 8,5 weken. Alles ging goed en ik had een stel prachtige planten met meer dan genoeg harde toppen.

Natuurlijk was ik blij en opgelucht dat het deze keer wel goed ging maar ik had de planten dan ook goed verwend. De beloning was heerlijke topkwaliteit wiet en het gevoel alsof ik van Phatt Fruity gewonnen had. Ze zou me niet nog eens op de knieën krijgen en ik heb ervoor gezorgd dat dat ook niet gebeurde!

Iedere plant leverde gemiddeld ongeveer 65 gram op. De temperatuur was de eerste keer zeker het probleem geweest want deze tweede ronde verliep op rolletjes. Jah Rastafari, bedankt voor deze prachtige oogst.

Al met al is de Phatt Fruity een heerlijke wietsoort die uitstekend produceert. Heb je in de zomer echter last van een te hoge temperatuur dan kun je meisschien beter voor een andere soort kiezen want daar heeft deze dame toch wel onder te lijden.

Maar als alles gewoon goed gaat zoals het hoort, dan is Phatt Fruity een mooie wietsoort die ook nog eens goed tegen schimmels en andere plantenziektes kan. Heb je juist een kweekruimte die aan de koele kant is en waar misschien een hoge luchtvochtigheid heerst, dan is Phatt Fruity misschien wel nét wat jouw kweektent nodig heeft. De ene kweekruimte is de andere immers niet.

General Fry Eye

(advertentie)