(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Joggen, het lijkt op het populaire scroggen maar is net even anders. Jog staat voor Jungle Of Green (scrog = Screen of Green) en is net als scroggen een manier om meer toppen te krijgen. Het is uitermate geschikt om wiet in heel lage ruimtes mee te kweken, want je plant blijft bij het joggen nog lager als bij het scroggen!

 

Joggen is een kweektechniek waarbij je de plant steeds omlaag houdt door hem vast te pinnen aan de grond. De plant blijft hierdoor extreem laag, aangezien je de grond gebruikt om de plant op vast te zetten, en niet een scrogrek dat op 20 centimeter hoogte zit.

Vastpinnen

Vastpinnen doe je met metalen beugels. Van die dunne metalen kledinghangers zijn handig. Buig ze recht, knip ze in stukken van 35 tot 40 centimeter en buig ze in het midden om. Als je er een in de grond prikt heb je een boogje dat het stammetje van de wietplant perfect naar beneden houdt. Je kunt ook een metalen draad met een plastic coating gebruiken zoals elektriciteitsdraad, zolang je het maar als een soort haring in de grond kan prikken.

Joggen

Je begint met joggen als je plant een centimeter of 10-12 groot is. Dan buig je haar voor het eerst omlaag en pin je haar vast. En elke keer als de plant weer een centimeter of 10 tot 12 gegroeid is, pin je het nieuw gegroeide deel weer vast.

Het doel is om de oppervlakte van de pot zo helemaal vol ’te joggen’ met wiet. Om vochtproblemen en te dichte begroeiing te voorkomen, zou je naar beneden groeiende zijtakken moeten voorkomen of anders afknippen. Je houdt een heel lage plant over met veel toppen. Ideaal voor microkwekers of in een lage tent of kast.

Joggen in beeld

(advertentie)