(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Als je dagelijks cannabis gebruikt ben je eigenlijk een dief van je eigen portemonnee als je dat niet zelf kweekt. Cannabis in de coffeeshop is immers duur, maar zelf kweek je het voor een fractie van de prijs. Moet je alleen wel eerst in een kweekruimte investeren. Maar zit dat er qua budget even niet in? Dan maak je er toch gewoon zelf een!

Kweektenten zijn ontzettend handig. Je hoeft niet in je muren te boren of een hele kamer voor je wietplanten te reserveren. Ze zijn goed lichtdicht afgesloten, zodat wietplanten in het pikkedonker staan, zodra het licht uit gaat. Belangrijk, want zonder lichtschema en nachtelijke duisternis zullen wietplanten ook niet gaan bloeien. In een kweektent kun je het klimaat (temperatuur en luchtvochtigheid) voor je wietplanten goed onder controle houden, en met een koolstoffilter hou je ongewenste geurtjes binnengesloten.

Maak je eigen kweektent

Kweektenten en kweekkasten zijn ideale binnentuinen. Maar hoewel een kweektent eigenlijk een redelijk eenvoudig ding is, kunnen ze toch best prijzig zijn. Gelukkig kun je voor een paar tientjes ook je eigen kweektent bouwen, geheel naar je eigen voorkeur en helemaal op maat. Dit is in principe alles wat je nodig hebt om een eigen kweektent te bouwen, die geschikt is om met een LED kweeklamp in te kweken.

  • Verstelbare stellingkast
  • Duct tape
  • Zwart / wit folie
  • Tie wraps
  • Afzuiger / luchtslang
  • Zelfklevend klittenband (zwart)

Van bovenstaande benodigdheden is de verstelbare stellingkast het belangrijkste en waarschijnlijk ook de duurste investering. Kies gerust een eenvoudige en voordelige stellingkast maar zorg in ieder geval dat die de gewenste hoogte, breedte en diepte heeft.

Stap 1: monteer de stellingkast

Als je een goed model hebt gevonden, dan is de eerste stap om hem in elkaar te zetten. Plaats alleen de onderste en de bovenste plank.

Stap 2: plaats je kweekapparatuur

Hoewel dit artikel alleen over het maken van een kweektent gaat, zul je daar natuurlijk wel een kweeklamp en een afzuiger met koolstoffilter in moeten plaatsen. Welke kweeklamp of afzuiger je voor je zelfgebouwde kweektent kiest, dat is aan jou maar nu is wel het beste moment om die te monteren. Beiden komen aan de bovenste plank van je stellingkast te hangen, dus zorg ervoor dat die stevig genoeg is.

Omdat de kweektent nog helemaal open is, kun je nu nog gemakkelijk een paar gaten boren voor haken om je kweeklamp en het filter met afzuiger aan op te hangen. De lamp zelf hoef je nog niet op te hangen maar de afzuiger en het koolstoffilter wel. Zo weet je straks namelijk precies waar je de opening voor de luchtslang moet komen. Monteer de haken voor de kweeklamp zo, dat de lamp zelf straks in het midden van de kweektent hangt. De afzuiger plaats je daarnaast, met de afvoerslang naar de achterkant van je kweektent gericht.

Stap 3: maak je tent dicht met zwart / wit folie

De volgende stap is om het geraamte van je kweektent met het zwart / wit folie in te pakken. Uiteraard met de witte zijde aan de binnenkant. Gebruik het duct tape om het folie mee aan het geraamte te plakken. Van het overgebleven zwart / wit folie maak je met behulp van het zelfklevende klittenband een deur. Aan de achterkant maak je de opening voor je afzuiging. Tape hem goed lichtdicht vast met duct tape.

Aan de onderkant van je kweektent, op een hoogte van ongeveer 40 centimeter maak je nu een lichtdichte opening. Dit kun je doen door een gat te maken en daar een flexibele luchtslang in te hangen. Plaats de slang zo, dat lucht wel naar binnen kan, maar er geen licht doorheen naar binnen komt.

Stap 4: richt je kweektent in

Nu is je kweektent klaar om in gebruik te nemen. Hang je kweeklamp op en sluit de elektra aan. Denk eraan dat je alle elektronica boven in je tent plaatst, zodat het niet in contact kan komen met het voedingswater. Maak alle kabels netjes aan het geraamte van je kweektent vast, met behulp van de tie wraps. Plaats tot slot nog een (zwenk)ventilator in je zelfgemaakte kweektent, en je kunt van start.

[Openingsbeeld: Droidworker, Shutterstock]
(advertentie)