(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Als je al dacht dat Duck Foot een freaky wietsoort was, maak dan je borst maar nat voor Freakshow want zo’n freaky wietplant zag je nog nooit! De bladeren van deze wietsoort lijken wel door een of andere papierversnipperaar gehaald te zijn maar zijn helemaal puur natuur. Geen GMO shit dus!

Hoewel Freakshow qua uiterlijk nog veel gekker is, ligt de link met de wietsoort Duck Foot wel voor de hand. Want waar de bladvingers van de wietsoort Duck Foot met elkaar vergroeid zijn, is bij Freakshow precies het tegenovergestelde aan de hand. Niet alleen de bladvingers zijn bij deze soort van elkaar gescheiden maar ook de individuele bladnerven. En dat geeft de soort een ontzettend freaky en gehavend uiterlijk, kijk maar eens naar de onderstaande Instagram post van Humboldt.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Humboldt Seed Company® (@thehumboldtseedcompany) op

Freaky hè? je zou het misschien denken maar Freakshow is geen genetisch gemanipuleerde wietsoort of iets dergelijks. De soort is namelijk de creatie van een veredelaar genaamd Shapeshifter, en is daarna door Humboldt Seed Company verder gestabiliseerd. Overigens is Freakshow pas drie dagen geleden in Amerika als zaad uitgebracht, dus het zal even duren voor je in Nederland een Freakshow plantje kunt kweken.

Shapeshifter

Om deze Freakshow op te kunnen voeren, verzamelde Shapeshifter jarenlang vreemde cannabis mutaties. Eigenlijk gewoon voor zijn eigen collectie. Na 40 jaar kweken werden gewone wietplanten volgens zijn zeggen een beetje monotoon. En wees eerlijk, dat kun je van deze wietsoort toch niet zeggen.

Het valt te verwachten dat Freakshow ook gewoon naar Nederland zal komen. Als kweker hoef je niets raars met de planten te doen om de gekke bladeren te krijgen. Al is het wel lastig om mannelijke van vrouwelijke planten bij deze wietsoort te onderscheiden. Gelukkig dan maar dat er ook al gefeminiseerde wietzaden zijn uitgebracht.

Maar hoe smaakt ie?

Een van de eerste vragen die zich natuurlijk opdringt is, ‘hoe smaakt ie?’. Op de Humboldt website valt over de smaak te lezen dat die in ieder geval rijk in terpenen is. En dat wordt bevestigd door een laboratoriumtest met de onderstaande uitslag. Dat dus wel maar over een eventueel percentage aan indica of sativa wordt verder niet gerept. Ook weten we helaas niet wat de voorouders van Freakshow zijn maar de bloeifase kunnen we je wel geven; die is namelijk 65 dagen.

(advertentie)