(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

De smaak van bananen combineert perfect met alles zoets, ga maar na: bananenmilkshake, bananengebak, bananensnoep en dus ook bananenwiet! OG Kush om precies te zijn want daar is Banana een fruitige en heel zoete afstammeling van. Een potente hybride met een exotische smaak en zeer hoog THC-gehalte.

Banana is een van de fruitige Amerikaanse soorten die Zamnesia naar Nederwietland heeft gehaald. Een licht sativa dominante hybride (60% sativa) tussen OG Kush en Banana, met een THC-gehalte tussen de 23 en maar liefst 30 procent!
Oorspronkelijk heette de kushkruising uit de bergen van Santa Cruz, Californië nog Banana OG maar dit is later simpelweg Banana geworden. Ze ontstond uit een kruising tussen OG Kush en een onbekende andere wietsoort met een opvallend sterke bananensmaak.

Omdat Banana sativadominant is kan ze best wat strekken aan het begin van haar bloeifase. Zorg er dus voor dat je wat ruimte in de hoogte over hebt wanneer je haar op 12/12 zet. De andere kant van deze hybride is dat ze slechts negen weken nodig heeft om volledig te bloeien. Redelijk kort dus voor een tropische traktatie als Banana.

Een soort als deze kweek je niet alleen om het hoge THC-gehalte want er zijn potente wietsoorten genoeg. Het opmerkelijke aroma is de smaakmaker van deze soort. Het is een zeer tropisch aroma met een duidelijk herkenbaar bananengeur. Bij het roken proef je echter ook een fris vleugje citrus en peper, voor een zinnenprikkelende smaaksensatie. Maar wil je echt goed van de smaak van Banana genieten, dan zou je haar eigenlijk moeten verdampen.

Qua opbrengst doet Banana het goed, met een oogst van ongeveer 400 gram de meter, onder optimale omstandigheden. Dankzij het hoge THC-percentage echter, doe je waarschijnlijk wel lekker lang met je voorraad. En ook als je graag hasj, rosin of andere concentraten maakt dan zit je met deze wietsoort goed.

Het effect van Banana is evenwichtig, en begint met een licht euforische high die inspireert en motiveert. Het is een goede wietsoort om overdag van te snoepen. Rook je veel dan komen Banana’s indica trekjes naar boven, en kun je een lekkere lichamelijke ontspanning (en wellicht ook een couch lock) verwachten.

  • Soort: sativa dominante hybride (60% sativa)
  • Genotype: OG Kush, onbekende wietsoort
  • Geslacht: gefeminiseerd
  • Bloeitijd: 8 tot 9 weken
  • Smaak: exotisch zoet, banaan, citrus, peper
  • Effect: blij, opgewekt energiek, lichamelijke ontspanning
  • Zadenbedrijf: Zamnesia Seeds
(advertentie)