(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Holy Snow is een razende sativa, en een bijzondere wietsoort van en voor Green House Seeds. Het is een kruising tussen de beroemde Hawaiian Snow en Holy Punch, de laatste creatie van Strain Hunter Franco Loja. De kruising is duidelijk een verbetering van beide soorten, want zowel de bloeiperiode als de hoogte van de planten is korter in Holy Snow. 

Holy Snow!

Holy Snow is een wietsoort van het zadenbedrijf Green House pur sang. Deze opwindende sativa is namelijk het product van een kruising tussen twee bijzondere Green House wietsoorten. De eerste is Hawaiian Snow, oftewel de favoriete plant van Green House baas Arjan Roskam. De tweede is Holy Punch, en dat is de laatste wietsoort die Strain Hunter Franco voor zijn dood maakte.

Je kunt dus gerust zeggen dat Holy Snow een emotionele waarde heeft, en zeker voor Green House Seeds. Als je de soort echter kweekt, dan zal ze voor jou waarschijnlijk ook een emotionele waarde krijgen. Zeker als je die mooie lange aaneengesloten clusters van bloemen in je kweekruimte ziet staan. En anders komt het wel als je de indringende geur in de bloeifase ruikt, of als je die prachtige verfijnde sativa structuur ziet.

Snelle(re) sativa

Over de bloeifase gesproken; Holy Snow doet daar slechts negen tot tien weken over maar is toch een overwegend sativa dominante plant. En qua smaak, geur en terpenen is dat ook te merken. Het is een unieke geur en aroma die specifiek van de Hawaiian Snow komt, en je wellicht een beetje doet denken aan gebakken uien. Combineer dat in je hoofd even met de extreem fruitige zoetigheid van Holy Punch, en je kunt je misschién een klein beetje een beeld vormen van wat je kunt verwachten.

Green House zelf beschrijft de geur als een volle mand met rijp fruit, vermengd met de typische kruidige sativa geur op de achtergrond. Een complexe mix van hout, mos en zoet fruit die iedere sativa liefhebber weet te bekoren.

Met Holy Snow wordt het ook een stuk makkelijker om binnen een sativa groot te brengen. Het zijn namelijk planten die uitbundig en snel groeien, maar niet zo lang hoeven te bloeien als de meeste andere sativa soorten. Ook worden de planten niet belachelijk hoog, zodat je nooit bang hoeft te zijn dat ze tegen je lamp groeien. Zet er gerust je kweektentje vol mee, want de planten zijn ook nog eens heel stabiel en homogeen.

  • Soort: sativa dominante hybride (70% sativa)
  • Genotype: Hawaiian Snow x Holy Punch
  • Geslacht: gefeminiseerd
  • Bloeitijd: 9 tot 10 weken
  • Geur/smaak: fruitig, kruidig, hout, mos, zoet fruit
  • Effect: opgewekte heldere hoofd high, vrolijk, goed voor overdag
  • Zadenbedrijf: Green House Seeds
(advertentie)