(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Als je dacht dat Kush een Amerikaanse ontdekking van het laatste decennium is, dan heb je het mis. Originele Kush wietsoorten zoals Afghan Kush, worden namelijk eeuwenlang veredeld en geperfectioneerd in de bergen van de Hindu Kush regio in Afghanistan, en zijn daardoor ultieme hasjproducenten.

Het berggebied van de Hindu Kush regio tussen Afghanistan en Pakistan, is de natuurlijke omgeving van Kush wietsoorten. Kruidige, met de hand gewreven Charas en plakkerige Afghaanse hasj worden van oudsher voornamelijk gemaakt van de Kush wietsoorten die speciaal voor dit doel, eeuwenlang in de regio veredeld werden.

Sensi Seeds Afghan Kush is een directe afstammeling van deze oude en stabiele Kush, en is dan ook bijna een pure indica die gespecialiseerd is in trichoomproductie. De eeuwenlange evolutie heeft van Afghan Kush een ultieme hasjplant gemaakt, die ronde compacte toppen produceert. Een wietsoort die bij uitstek geschikt is om hasj, concentraat of wietolie van te maken.

Kort en snel

Afghan Kush is een feest om in je kweekruimte te hebben. Planten zijn sterk en hebben korte internodes. De brede diepgroene bladvingers nemen gulzig iedere foton uit het licht op, en zetten dat vakkundig om in heerlijke Kush. Afghan Kush is een gemakkelijk te kweken plant voor beginners, en een cupwinnaar in de handen van gevorderde kwekers.

In de overgang naar de zeer korte bloeifase van slechts 40 tot 55 dagen, maakt Afghan Kush net als alle wietsoorten een gezonde maar bescheiden strek door. Hierdoor is de indica ook in lage kweekruimtes goed onder de duim te houden, helemaal wanneer je vanuit stekken kweekt. Vanuit stekken kweken is trouwens ook wel nodig, want Sensi Seeds levert Afghan Kush alleen als gewone, niet gefeminiseerde wietzaden.

Bij het roken proef je de onmiskenbare indringende kruidige smaak waar kushsoorten zo populair om zijn. Het effect is zoals je van een 90% indica mag verwachten; duidelijk meer lichamelijk, stoned en ontspannen dan energiek, mentaal en psychedelisch. Medicinaal gezien een goede pijnstiller, gulle bron voor wietolie en een heerlijk slaapmutsje.

  • Soort: indica dominant (90% indica) landras
  • Genotype: Afghaanse Kush
  • Geslacht: regulier / niet gefeminiseerd
  • Bloeitijd: 40 tot 55 dagen
  • Aroma: zoet en indringend, hasj, kruidig, citrus
  • Effect: stoned, lichamelijk, goede pijnstillende werking
  • Zadenbedrijf: Sensi Seeds
(advertentie)