(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Spannende tijden bij de buren, na de recente verkiezingen. Niet alleen ziet het er naar uit dat er eindelijk eens een regering komt zónder CDU/CSU – de Duitse versie van het CDA – die zogeheten stoplichtcoalitie is het ook alvast over één ding eens: cannabis moet legaal worden! 

De Groenen, Liberalen en Sociaal-Democraten die samen overleggen over de vorming van een nieuwe Duitse federale regering – eentje zonder bondskanselier Angela Merkel sowieso, maar ook sinds mensenheugenis zonder haar conservatief-christelijke partij CDU/CSU – zijn het naar verluidt al eens over de wens om recreatieve cannabis te legaliseren.

Canada was precies drie jaar geleden het eerste grote westerse industrieland – ook wel G7-land genoemd – dat zo verstandig was om wiet volledig uit het strafrecht te halen. Voortaan was cannabis een commercieel product gelijk aan genotsmiddelen als tabak en alcohol, inclusief belastingen en accijnzen en de hele mikmak.

In buurland de VS is van een landelijke (federale) legalisering nog altijd geen sprake, maar is recreatieve cannabis wel al in 18 van de 50 staten legaal en mediwiet zelfs in 37 staten.

Toch lijkt het er op – en wij duimen keihard mee met de buren – dat Duitsland officieel wel eens het tweede G7-land zou kunnen worden met overal legale wiet. Kijk maar eens naar deze korte – Engelstalige – reportage van de Duitse publieke omroep DW, dan ga je vanzelf mee duimen:

(advertenties)